Нинова с критики след заседанието при президента – България

Главните новини

Корнелия Нинова, която поиска преди време свикването на състоялото се днес заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) отправи критики към участниците малко след като те приключиха с разговорите си. Тя обвини държавните мъже, че не са споменали нищо за заплахите, съществуващи вътре в нашата страна, а са говорили само за тези извън границите ни. „Освен въшни заплахи за държавата, имаме много сериозни вътрешни проблеми. Не е приемливо, че Министерски съвет не спомена и дума за тях“, каза лидерът на БСП, цитирана от „Фокус“.

Тя поясни, че е поставила този проблем вътре и е получила уверение от президента Румен Радев, че следващият КСНС ще бъде и по такива въпроси. „Стратегията за национална сигурност, приета през 2011 г., трябва да бъде актуализирана, решихме днес. Тази актуализация трябва да бъде внесена в Министерски съвет в парламента. Там да я обсъдим и приемем“, отбеляза още Нинова.

Тя посочи и че във връзка с нея иска да изрази някои резерви. „В тази стратегия за национална сигурност освен външните заплахи много детайлно са разработени и заплахите вътре в страната за сигурността, като контрабанда, влошаване на здравеопазване, неграмотност и влошаване в образователната система, битова престъпност и т.н. „За мое съжаление днес МС и различните министри не споменаха и дума по тези въпроси, нямаше и никакви коментари в докладите, които ни поднесоха по тези въпроси, което за мен е пропуск“, каза още Нинова.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар