Ново силно земетресение раздруса Мексико сити – Свят

Главните новини

Ново силно земетресение бе усетено в Мексико сити. Епицентърът му е бил в щата Оахака, а магнитудът – 6.2 по скалата на Рихтер, сочат данните на Евросредиземноморския сеизмологичен център. По-късно обаче местните сеизмолози уточниха, че степента е 6.1 по Рихтер. Дълбочината на труса е била 10 км. Епицентърът се е намрал на 15 км югозападно от град Матиас Ромеро, предаде ТАСС.

Към момента не се съобщава за нанесени щети или за пострадали хора. Не е постъпвало и предупреждение за цунами по мексиканските брегове. Тази информация бе потвърдена по-късно и от властите в страната.

Заради новия силен трус обаче спасителните екипи временно спряха работа. От съображения за сигурност на специалистите и доброволците, участващи в разкопаването на разрушените сгради и търсенето на оцелели след големия трус от вторник, е било забранено да продължат операцията. По-късно обаче дейностите вероятно ще бъдат подновени.

Според протокола за сигурност аварийно-спасителните операции бяха прекратени. В момента специалистите правят оценки на рисковете, за да може те да бъдат подновени“, обяви шефът на мексиканската Гражданска защита Луис Фелипе Пуенте. В службата също не са постъпвали данни за нови разрушения или пострадали хора вследствие на днешния трус.

Той е вторият по-силен такъв за днес. Преди няколко часа крайбрежието на Мексико бе разтресено от 5.8 по Рихтер. Епицентърът на земетресението бе в Тихия океан, но бе усетен по крайбрежните райони на страната. За щастие и при него нямаше пострадали хора или сгради. Опасност от цинами също не бе обявена.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар