Нов силен трус разлюля Мексико – Свят

Главните новини

Поредното силно земетресение разлюля Мексико. Западното крайбрежие на страната отново бе раздрусано от трус в океана. Магнитудът му е бил 5.6 по скалата на Рихтер, съобщи Геоложката служба на САЩ, предаде Нова ТВ.

Епицентърът на земетресението е на 119 км югозападно от населения пункт Трес Пикос на 21,7 километра дълбочина. Няма данни за пострадали, разрушения и опасност от цунами.

Междувременно стана ясно, че жертвите на опустошителното земетресението от 19 септември са нараснали до 344. О тях 205 са загинали в столицата Мексико Сити. Началникът на националната служба за гражданска защита обяви новите данни в Тwitter, докато спасителите вадеха някои от малкото останали тела изпод рухналите сгради в града. Отломките от повечето от разрушените при труса здртания вече са разчистени.

Президентът на страната Енрике Пеня Нието каза в сряда, че по предварителни изчисления щетите от земетресението с магнитуд 7,1 в Централно Мексико и от още по-силния трус по-рано този месец в Южно Мексико може да достигнат 2 милиарда долара.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар