Нямам намерение да разговарям с ГЕРБ. Да си подават оставките, че съсипаха държава!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Президентът Румен Радев няма намерение да се среща с премиера Бойко Борисов с единствената цел да обсъждат управленската програма на правителството.

Той поиска конкретни мерки за борба с корупцията и със спада на чуждестранните инвестиции.

„Среща има когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта, за увеличаване на инвестиции и постигане но икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа.

Нали не очаквате до разговаряме за 4-годишната програма, която изводи хората на улиците?!”, категоричен беше държавният глава.

Той отказа до вземе отношение по преговорите в коалицията кой да остане в управлението след оставката на вицепремиера Симеонов.

 

Президентът Румен Радев се съгласи заплатата му да бъде намалена. „Не аз определям заплатата на президента, а Народното събрание, така че депутатите са в пълното право да я намалят, както намерят за добре“, посочи държавният глава след призива на соцлидерката Корнелия Нинова да изкаже мнение по въпроса с възнагражденията на политическия елит.

 

„Що се отнася до увеличаването на заплатите на политическия елит, то е оправдано само ако бъде обвързано с тяхната дейност по отношение на реалното благосъстоянието на българските граждани. Такива тендениции засега няма“, допълни Румен Радев.

 

Той подчерта, че една от причините за протестите е, че гражданите не вярват в политиците и в това, че те разчитат само на заплатите си. „Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата“, изтъкна президентът.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар