Обмислена стратегия и големи амбиции за Peugeot 3008DKR в Мароко – Моторни спортове

Спорт

След успехите на автомобила в тазгодишните рали Дакар и Пътят на коприната, PEUGEOT SPORT влиза с два автомобила PEUGEOT 3008DKR в рали Мароко следващия месец (4-10 октомври), което ще се състои от Фес до Ерфуд. Двата автомобила ще бъдат в ръцете на Себастиан Льоб/Даниел Елена и Карлос Сайнц/Лукас Круз и тяхното участие ще подчертае търговската стратегия на PEUGEOT в Мароко, както и на PSA Group като цяло.

Освен че играе ключова рола в подготовката на отбора Peugeot Total за рали Дакар 2018, рали Мароко ще послужи като още една генерална репетиция за Себастиан Льоб и Даниел Елена, чиято нарастваща увереност зададе впечатляващото им темпо в рали Пътят на коприната през лятото. Пътуването до Мароко ще отбележи и завръщането в състезанието на испанците Карлос Сайнц/Лукас Круз, които ще търсят реванш след второто си място в същото събитие през 2016 г.

Новият PEUGEOT 3008DKR Maxi отбеляза успешно първо излизане в рали Пътят на коприната през юли, където демонстрира състезателния си потенциал. Той обаче е твърде широк, за да може да се състезава в рали Мароко, за което важи регламентът от 2017 г. на ФИА за Световния крос-кънтри рали шампионат. Себастиан Льоб и Карлос Сайнц ще шофират последователно PEUGEOT 3008DKR в Северна Африка. Създаден на база на новия SUV PEUGEOT 3008 – Автомобил на годината 2017 в Европа, автомобилът вече има впечатляваща история, благодарение на категоричния финал с първо, второ и трето място в рали Дакар през януари и крайната победа в рали Пътят на коприната.

През юни, докато PEUGEOT SPORT се целeше високо в света на моторните спортове с PEUGEOT 3008DKR, Карлос Таварес, Председател на Борда на директорите на PSA Group, потвърди амбициозните планове, които PEUGEOT и PSA Group за Африка и Близкия изток, два важни пазара, на които се гледа като на крайъгълни камъни за растежа на Групата. Заводът в Кенитра, Мароко, ще бъде свръхмодерно производствено предприятие, което ще отвори врати през 2019 г. Рали Мароко съвпада и с лансирането на новия пикап PEUGEOT, който, подобно на състезателните автомобили, разработвани от PEUGEOT SPORT, поставя ударението върху издръжливостта и силата.

Бруно Фамин (Директор, PEUGEOT SPORT): „Стратегията на PEUGEOT SPORT в моторните спортове съвпада с международната стратегия на марката PEUGEOT. След като се състезавахме в Китай по-рано това лято, сега се отправяме към Мароко през октомври за нашето последно крос-кънтри рали преди Дакар 2018. Радваме се, че имаме отново в съревнованието опитните Карлос Сайнц и Лукас Круз. И двамата имат добри познания за мароканския терен, докато Себастиан Льоб и Даниел Елена предоставиха ясно доказателство за потенциала си на победители в дисциплината. Това, което им остава сега, е да го превърнат в победа. Очакваме ожесточена конкуренция в Мароко, особено след като спортните регулатори промениха баланса на динамиката на различните участващи състезатели след нашия финал на първо, второ и трето място в Дакар 2017. В конкретни измерения това означава, че ние ще трябва да носим допълнителни 50 кг, докато нашите съперници ще могат да се състезават с повече от 100 кг по-ниско тегло. Това е огромна разлика! Въпреки че нашата основна цел в Мароко ще бъде да приключим редица промени преди следващия Дакар, това обещава да бъде вълнуващо рали, а Себастиан и Карлос никога не се появяват на събитие без да се стремят към победа!“

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар