Общинар: Играта на глоби са недопустими, когато се харчат публични средства – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Едва ли има столичанин, който да не е наясно с лошото изпълнение на ремонтите на пътната инфраструктура в София. Когато обаче гражданите реагираха на некачествения ремонт на ул. „Граф Игнатиев”, управляващите от ГЕРБ, вместо да се извинят на софиянци, нарекоха справедливия граждански протест политическа атака и пиар. Това казва в своя позиция общинският съветник в София Симеон Славчев и съпредседател на „Политическа група 5“.

Ето какво още пише в нея:

„Политическа група 5” в Столичния общи съвет беше първата, която реагира на сигналите от граждани и неправителствени организации. Направихме проверка на обекта на ул. „Граф Игнатиев” и след като се убедихме, че ремонтът който се извършва е некачествен, поискахме ресорният зам.-кмет Евгени Крусев незабавно да подаде оставка. След това наше настояване управляващите започнаха да атакуват и заплашват персонално членовете на „Политическа група 5“, а действията ни бяха наречени политически пиар.

Когато говорят за политически пиар ГЕРБ забравят, че само преди три седмици кметът Фандъкова заведе до Виена журналисти, и то на разноски на общината, за да видят завода за изгаряне на отпадъци, който тя иска да построи в София. Тук ще припомня, че решението, което ГЕРБ наложиха силово в Столичния общински съвет за изграждането на завод за изгаряне на отпадъци в центъра на София няма нито политически, нито обществен консенсус и съгласие. Плащането от джоба на данъкоплатеца на разноските за пътуването на журналисти до Виена (за да се оправдава сделката за завода за изгаряне на боклук) по разбиранията на ГЕРБ явно не е пиар. Но за мен, и вярвам и за много други граждани на София, това не само е пиар на Фандъкова, който е платен от всеки един данъкоплатец в столицата, но и абсолютно недопустимо действие. Може би затова толкова време кметът бави и не дава отговор на питането на „Политическа група 5“ колко струва пътуването до Виена и кой плати разходите на журналистите.

ГЕРБ трябва да преосмисли и политиката си на чуваемост, защото както вече три години не се приемат предложенията на нас, от опозицията, по важни въпроси за града, така и в момента те не чуват гласа на хората, които не са съгласни да продължава порочният кръг на некачествените ремонти. А всичко е много просто –  когато става дума за публични средства, не може да си играем на глоби за лошо строителство – това не решава проблема и не е отговорно и ефективно изразходване на парите на хората.

Отново призовавам управляващите да поемат своята отговорност и незабавно да поискат оставката на зам.-кмета по транспорта Евгени Крусев. Още повече, че Крусев и арх. Иво Панталеев, който направи проекта за ул. „Граф Игнатиев” и площада пред църката „Свети Седмочисленици“ си позволиха арогантно поведение спрямо столичани и цялостната ситуация с ремонтите на пътната инфраструктура в момента. Арх. Панталеев дори се осмели да каже, че това което се прави на ул. „Граф Игнатиев” на него му харесва и не го интересува мнението на столичани, защото те били хейтъри … Ще припомня на самозабравилия се архитект, че неговият хонорар и възнаграждание се заплаща от джоба на всеки един софиянец и той не само трябва, но е задължен да се съобразява с мнението им.

Не спират и спекулациите, че причината за искането на оставката на Крусев от „Политическа група 5“ е само заради ремонта на ул.”Граф Игнатиев”, който не бил завършил. Ние искаме оставката принципно, за цялостно несправяне с транспортните проблеми на София. Крусев имаше достатъчно време и възможност да покаже, че има качества да бъде зам.-кмет, но вместо това той атакуваше всеки път общинските съветници, които му казвахме къде греши и как според нас и според експерти по транспорт трябва да се реши даден проблем. Тези проблеми, грешки и неефективната работа на зам.-кмета Крусев се трупаха, а случаят с „Граф Игнатиев”  само преля чашата на търпението на столичани.

И отново ще повторя, че ако кметът Йорданка Фандъкова не поиска оставката на Крусев и не го отстрани незабавно, то тя ще трябва лично да поеме отговорността за некачествените ремонти в София и неефективното изразходване на публичните средства.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Общинар: Играта на глоби са недопустими, когато се харчат публични средства – България

 • Не знам защо сте поканили тоди „експерт“ Николай Стойнев да говори за ремонта на площад „Славейков“ – дали разбира от ремонти и от
  други „дейности“ на СГО – на ето Ви един доста прасен пример от преди 1 година и 3 месеца –
  мой много близък роднина беше уволнен от работа без каквито и да обяснения.Той роботеше в ОЦ „Земляне“, където директор е г-н Николай Кювлиев.В приемното мреме на г-н Стойнев не усрях да го посетя и да русня жалба !Както и да е по свой начин намерих възможност да се срещна с този велик „експерт“ от ГЕРБ г-н Стойнев!Той се запозна със случая и няколко пъти повтори,че ще помогне да се разреши този казус!Какво беше моето учудване – след около 20 дни ми беше съобщено,че нищо не може да се направи по въпроса!
  Какъв е извода – г-н Стойнев е потулил въпроса за това неправилно уволнение – както аз преполагам срещу определена сума пари,платена му от ръководството на ОЦ „Землане“1
  Ето това са хоратакоито ни управляват – „експерти“ и т.н. за да останат на ръководни позиции в
  партията и в СГО те си плащат и чакат от определени пора да получат пари,за да потулят слумаите на корупция не само в ОЦ „Земляне“,в „Топлофикация ЕАД,но и навсякъде в обществения живот на столицата и на страната!Докога ще се търпитова безочие и дакога такива хора ще останат ненаказани!Образование,транспорт,деца с увреждания,колко още да изброявам – има ощемного такива примери!ДОКОГА ЩЕ СЕ ТЪРПИ ТАЗИ АРОГАНТНОСТ – НЯМА ЛИ ПРОКАРАТУРА ЗА ТАКИВА КАТО Г-Н СТОЙНЕВ И Г-Н КЮВЛИЕВ????

Вашият коментар