Общо 43 заявки тази година са постъпили за участие в „Писта Стара Загора“ – Моторни спортове

Спорт

Общо 43 заявки тази година са постъпили за участие в автомобилното състезание „Писта Стара Загора“ на 30 септември и 1 октомври, съобщи на пресконференция зам. кметът на общината Красимира Чахова.

Възобновената преди три години надпревара, която е кръг от Националния шампионат, ще събере на източния пътен възел на града пилоти от различни краища на страната.

Техническият преглед започва в 8:30 часа в събота, а тренировките стартират в 13:00 часа. Организаторите канят всички фенове на състезателните автомобили, за да разгледат отблизо возилата и да се запознаят със спецификите им.

В събота, между тренировките ще има и нещо ново – официално представяне на група Eneos.

„Тази година участваха само на Писта Калояново, а догодина очакваме да бъдат официално обявени за отделен клас. Те ще бъдат при нас като атракция“, съобщи Илия Бояджиев, председател на организатора АСК Стара Загора.

Рев на двигатели ще се чува още от съботния ден, когато са квалификациите за шампионата, а в неделя официалното откриване ще се състои в 10:00 часа, като първият старт ще бъде в 10:30 часа. Трасето е непроменено – 2.8 км, както и групите – „Спорт“, „Тунинг“ и „Макси“. Организаторите са предвидили и атрактивна съпътстваща програма.

Участниците в „Писта Стара Загора“ отново ще подкрепят инициативата, целяща повишаване на безопасността на движение – „Аз съм бъдещето. Пази ме!“.

„За нас това е не е само кампания, това е кауза, защото високите скорости са за организираните мероприятия, на пътя трябва да спазваме правилата“, подчерта Албена Стоянова, секретар на АСК – Стара Загора.

В края на състезанието, както и в предходните издания, ще бъдат връчени и няколко специални купи – приз „Fair Play пилот“, който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на шампиона на България и член на УС на БФАС Георги Петров и „Купата на кмета“.

Организатори са АСК Стара Загора и Българската федерация по автомобилен спорт, с подкрепата на Община Стара Загора.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар