Осиновено българче сред финалистите в „Гласът на Франция“ (ВИДЕО) – Любопитно

Главните новини

Осиновено българче сред финалистите в

Снимка: Фейсбук

20-годишният българин Венсан Винел е сред финалистите на „Гласът на Франция”. С увредено зрение, но с вроден музикален талант и безпогрешен слух, Венсан изправи на крака не веднъж публиката и журито. Той даде заявка за силно присъствие на сцената още с появата си на кастингите, предаде бТВ.

Това, което направи вечерта запомняща се, е изпълнението на Венсан, пишат френските медии за първото му излизане на сцената на „Гласът”.

„Аз съм малко изплашен, имаме добри певци, но рядко толкова уникални“, каза след изпълнението му британският певец Мика, който е жури в „Гласът“ и в чийто отбор Венсан избра да отиде.

Венсан Винел е осиновен на 2-годишна възраст, започнал да пее преди да проговори. Едва 4-годишен той започва да свири на пиано изцяло по слух.

По-късно опитва да учи в Музикалната консерватория, но се отказва, защото никой не знае да чете музика на брайловата азбука.

Героят от гара „Сен Лазар“

Това „чудо на природата” не се обезкуражава, а решава да свири на пиано по парижките гари, за да достигне с музиката си до максимален брой хора. Именно на гара „Сен Лазар“ получава и предложението да се яви на кастингите в „Гласът“.

В интервю за „Паризиен” той признава, че когато са му поискали координатите, първоначално не е повярвал, тъй като при тях често ходят хора, за да им предлагат различни неща. Бил е истински изненадан, когато са му се обадили, за да се яви на кастингите.

Сякаш невярващ в успеха си, Венсан избухва в плач, когато треньорът му го избира да продължи напред в битката в „Гласът“ на 6 май.

Изпълненията на Венсан са винаги много емоционални и печелят сърцата на публиката. Не един път той изправя всички на крака.

На 20 май певецът се представя с „Somebody To Love“ на „Куин“. Той изпълни парчето с такава точност и ритъм, че накара жури и публика да се разтанцуват.

След този кавър Венсан е обявен от интернет потребителите за победител в шестия сезон на „Гласът“.

Той има не само изключителен глас, но и абсолютно развит слух.

„Когато чуя някаква мелодия, мога много бързо да я изсвиря”, казва музикантът. И добавя: „Аз съм малко като супер-герой на слуха”.

На четвърт финалите на вторите концерти на живо, които се проведоха на 27 май, Венсан изпълни „Feel“ на Роби Уилямс.

За пореден път той беше бурно аплодиран от публиката и се класира за полуфинала, който ще се проведе на 3 юни.

От началото на „Гласът“ Венсан успя да спечели сърцето на публиката и на цяла Франция и няма намерение да спира. Няколко седмици преди финала, интернет потребителите вече го определят като следващия победител.

За Венсан участието в „Гласът на Франция” е шанс да докаже, че това да имаш увреждане, не означава, че не можеш да осъществиш и най-смелите си мечти.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар