Оставката на вицепремиера не успокои хората, те пак са навън

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
В Плевен протестите продължават под различни форми. Автошествие и пешеходна демонстрация събра десетки хора, които преминаха по централните улици.

Над 50 автомобила със звукова сигнализация преминаха по централните улици на града.

 

“Оставката на Валери Симеонов лично мен ме удовлетворява.

Продължаваме днес протестите, поради причината, че искаме цялото правителство да се смени, искаме да дойдат други, които реално да мислят за държавата, не само за тях самите“, каза пред БНР присъстващ на мероприятието.

 

“Не сме политически настроени, не сме от политическа партия, изцяло ние си поемаме ангажимента и ние сме си инициаторите за всичко това. Венцислав Димков и колежката Даниела Христова сме организираме протеста“, каза Димков.

 

“И аз ще протестирам докрай, говоря от името на младите. Повечето на моята възраст искат да избягат в чужбина, защото тук нямат бъдеще, но аз ще остана и ще се боря докрай“, допълни Христова.

 

Около 50-60 протестиращи се събраха за пореден път пред зала „Арена“-Шумен, където заявиха, че искат да живеят по-добре:

„Излязохме заради децата си. Искам да живеят по-добър живот. Нищо, че Валери си подаде оставката, то е ясна работата“, каза един от протестиращите.

 

“Тази оставка е фалш, всичко е една илюзия, според мен, трябва народът да се вдигне още повече, не да се примирява с малкото, което му се дава“, коментира друга присъстваща.

 

По-късно недоволните спонтанно решиха да се отправят към една от големите бензиностанции в шуменския квартал „Боян Българанов“, където в знак на протест започнаха да зареждат гориво в автомобилите си за символични суми:

„20 стотинки зареждаме, дизел за 20 стотинки. 7 стотинки – така е много красива сума, после ще се върна и ще заредя за три. 10 ст. – кръгло да стане, на два пъти. Тук сме дошли не само за цената, трябва да се промени първо минималната заплата, данъците, всичко, целият стандарт на живот“, каза присъстващ на протеста.

 

В продължение на няколко часа протестиращите в Шумен обиколиха общо три бензиностанции от големи вериги в града, където всеки от тях зареди автомобила си за суми между 10 и 30 стотинки.

 

Според организатора на протестите в Пазарджик- Веселин Енчев, сателитни партии размиват протеста и правят опити да откажат хората да отстояват правото си на по-достоен живот. Други, чрез предлагане на финансиране и логистика, се опитват да прокарат чисто партийни интереси, използвайки определени протестни лидери по места, обясни Енчев.

 

На мирен протест срещу високите цени на горивата, застраховките „Гражданска отговорност“ и ниските доходи ще излязат и жители на Козлодуй.

 

„За цените на горивата, за високите „граждански“, за данъците. Не става да сме с цени на горивата като на евро, а заплатите са ни нищожни. Защото ни писна само да ни мачкат и да качват тези цени и ние да си мълчим“, заяви Пламен Николчев.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар