Откриха тежки нарушения в болница „Бургасмед“ – България

Главните новини

Откриха тежки нарушения в болница

Източник: МБАЛ „Бургасмед”

Министерството на здравеопазването е открило редица нарушения в частната бургаска болница „Бургасмед”. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството след направена проверка по сигнал в болничното заведение.

Оказа се, че болницата не води електронен дневник съгласно законовите изисквания, не е застраховала и всички лица, осъществяващи медицинска дейност.
 
Не са спазени изискванията на утвърдените медицински стандарти по отношение осигуреност с лекари за извършване на медицински дейности.
 
В лечебното заведение не са разкрити и структури и не се осъществява дейност по специалностите „Трансфузионна хематология“ и „Обща и клинична патология“, въпреки че според договора си с Министерството на здравеопазването болницата трябва да извършва подобни дейности.

При проверката се установило още, че никъде в заведението не е поставена информация на общодостъпни места относно здравните дейности, гарантирани от бюджета на здравната каса, безплатно предоставените медицински услуги, както и за случаите, при които лицата имат право на целеви средства от републиканския бюджет.

От ведомството посочват, че лечебното заведение трябва в спешен порядък да предприеме действия за коригиране на съответните нарушения.

Източване на касата с фиктивни лечебни дейности

Министерство на здравеопазването извърши проверка в МБАЛ „Бургасмед“ ЕООД по отношение сигнал, на предаването „Господари на ефира“ относно съмнения за неизвършена медицинска дейност на пациентката З. К. Проверката установява, че под локална анестезия е извършена пункция на ставата, като е налице несъответствие между действително извършената процедура и отразеното в Оперативния протокол.

На пациентката не е извършено образно изследване, за което нарушение ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Припомняме, че премиерът Бойко Борисов уволни назначения само за ден зам.-министър на здравеопазването Стоил Апостолов. Борисов е взел решението си след телевизионен репортаж за нередности и злоупотреби в бургаското лечебно заведение, на което Апостолов е бил управител.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар