От последните минути! Вижте какво скандално увеличение на тока ни готвят ГЕРБ от 1 юли!

България, Главните новини, Енергетика, Икономика

От 1 до 9 процента увеличение на цената на тока са поискали трите ЕРП-та у нас. Увеличението ще е факт от 1 юли и ще удари по джоба най – бедните българи, а според  Евростат това са 3,5 милиона души. С две думи половин България.

От ДКВР неочаквано обявиха в телевизионен ефир, че ще опитат да ограничат поскъпването. Това заяви председателят Иван Иванов, който внезапно се загрижи за потребителите.

Невероятна грижа, наистина!

Трогнати сме.

Също така „грижовно“ ДКВР ни стовариха от 1 април шоково увеличение на природния газ с 30 процента! „Съпричастността „им към хората бе изразена в това, че изобщо не ги предупредиха и новината се стовари върху тях като гръм от ясно небе. Последваха вяли протести, а политиците се удариха в гърдите и обещаха, че ще преговарят с доставчиците и ще намалят цените.

Два месеца по-късно цените не само не паднаха, а се появи нова поредна секира. Доставчиците и всички фирми на клона поискаха токът да скочи с близо 10 процента,  а регулаторът ще договори 5-6 и ще се удари в гърдите, че е защитил правата на потребителите. Потребителите, които всъщност имат само задължения и никакви права!

Този път увеличение искат и самите производители, като най-много са заявили от АЕЦ „Козлодуй“. Досега те произвеждаха най-евтин ток, но се оправдаха с тригодишен застой на цените и много направени разходи. Зеленият октопод пък мълчаливо също вдигна мизата. Енергията, произвеждана от соларни панели и ветрогенератори, не само беше най-скъпа, но отново ще скочи. Защо? Един Господ знае!

Всички дружества по веригата от производител до доставчик също са заявили поскъпване на електроенергията.

Това веднага ще удари българите по джоба. Не само ще плащат повече, но и лятната им почивка ще стане по-солена. Всичко ще поскъпне по морето, защото работят много хладилници, климатици, грилове, готварски печки, котлони и ще се отрази дори на цената на пържената цаца и бирата. Хотелиери и ресторантьори започнаха да правят преизчисления на офертите си и ги вдигнаха до небето.

И ако семействата са спастрили някой лев, за да заведат децата си на море, просто ще съкратят престоя от 10 на 8 дни и сметките ще са точни.

Големият удар обаче ни очаква на 1 октомври, предупредиха икономисти. Тогава токът ще скочи с 15 до 20 процента.

Българите имат само два изхода. Да стоят вкъщи на тъмно и да мръзнат, или да излязат на улицата!

Дано мизерията и бедността най-после разбудят заспалия и упоен от политическите дрогиращи обещания народ!

Защото цената на мълчанието този път ще бъде заплатена с цената на живота ни.

Най-бедните ще умрат от глад и студ!

Ще умрат, но тихо и примирено, с безжизнени очи, вперени в светлото бъдеще!

Което ни го обещават от 27 години и са ни натикали в тунела, в който не само няма светлина, но няма и изход.

Освен към Ада!

Източник: Pod-lupa

 

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар