От последните минути! Кабинетът „Борисов 3“ пада! Вижте как и кога!

България, Главните новини, Политика

Кабинетът „Борисов 3“ може да падне единствено, ако хората се вдигнат и го свалят, каза социологът доц. д-р Жеко Кьосев.

Той обясни, че в момента има конфронтация между министрите и коалиционни партньори в новото правителство на Бащицата, но тя няма да бъде повод  правителството да се разпадне.

„Противоречията са нормални във всяка една коалиция. Все още всеки го раздава индивидуалист се стреми да наложи егото си, да се докаже пред избирателите си, макар че същите тия избиратели бяха подведени и излъгани и го разбраха веднага след изборите. Сред народа има негодувание от измамната подмяна на вота му и прехвърчат искри. Но те не са достатъчно големи и пламтящи, за да подпалят чергата, която са си опънали удобно управляващите. Никой от сега добралите се до властта няма да прекрачи границата и да я захвърли. Защото това е власт, до която са се добрали с много зор и много флирт с избирателите.

Кабинетът може да падне единствено и само вследствие на обществения натиск, който по един или друг начин може да бъде предизвикан, категоричен съм в това“, каза още Кьосев.

Ние също сме категорични:

Днешната власт бе е извоювана с извънредно много лъжи и манипулации. Как днешните управляващи да плюят на тези свои усилия?!

Това е власт, която всеядните Патриоти за пръв път опитват и вече усещат сладостта й. А към момента само са бръкнали плахо в кацата с меда. Кацата обаче е дълбока. И кой на тяхно място би я ритнал още на старта, когато цели 4 години може просто да си рови и лапа от нея?

За пръв пък Каракачанов е министър! Позата му на паун вече стана характерна и тъкмо я е докопал. Вярва ли някой, че в „името на България“, какъвто е девизът на новото правителство, шефът на ВМРО ще се раздели с кокала?

Абсурд!

А Волен?

Тъкмо на стари години се сдоби с бебе и трябва да се грижи за наследника си. За пръв път и Сидеров е във властта. Комфортът е пълен, заплатата върви, цената да продаде идеите и избирателите си вече е платена и се намира в сигурна сметка. А нима заради едната гола любов към Русия ще ритне канчето, от което в момента лочи и семейството, и телевизията му?

Не. Чак такъв патриот не е.

Патриотизмът минава през джоба и следващото доказателство е Валери Симеонов. Всъщност той е най-яркото доказателство за това. Той тотално забрави кой и защо го избра и в момента се изживява като фюрер на патриотите. И лае под команда там, където е наредено ГЕРБ да мълчи.

Така че коалиционните партньори са сигурни. С топ не можеш да ги разбиеш.

За ГЕРБ пък едва ли някой дръзва да си помисли, че ще ще се разцепят и внезапно ще се разболеят от гузна съвест. И Лилито ще си признае за калпавия асфалт по магистралите и ще си хвърли оставката, или Владислав Горанов ще се разплаче, че не е дал обещаните пари на пенсионерите и ще изпадне в душевен катарзис.

При Цецко и Винету, пък и дума не може да става.

Единственият начин тези политически главорези и партийни метастази да се махнат от управлението, наистина е натискът отдолу.

Когато хората започнат да плащат новите си сметки за ток през есента. И 30 процента по-скъпата газ.

Когато болните тотално останат без лекарства.

Когато пенсионерите разберат, че 90 евро пенсия не е повишение, а подигравка.

Когато младите се уморят да си търсят работа и единственият изход е улицата.

Когато синдикатите, вместо да се крият в кабинетите си, наистина поведат работниците за по-достоен живот и заплащане.

Нещо, което овчедушният и примирен българин няма да направи.

И все пак нека не униваме.

Нека се надяваме на чудо, че все пак 2,5 милиона души ще се сетят, че живеят в гето на ръба на мизерията,  ще се осъзнаят и ще извикат -Баста!

Но чудесата, особено в България, се случват все по-рядко.

А народът умира, но не се бори.

Защо?

Източник: Skandalno

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

2 comments

  • Много е желано и красиво за да стане факт! С тази наплашени и натикана в ъгъла нация по скоро дълго време това ще си остане само един блян. ДАНО да бъда опроверган.

  • Аз вече не вярвам народа да осъзнае,че без да се вдигне и да помете разбойниците в Парламента няма нещо да добро да се с учи!Сега всеки сам се мъчи да оцелее,а съединението прави силата!

Вашият коментар