ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ! Прокуратурата заби жесток шамар на зелената мафия!

Без категория

Главната прокуратура не откри нарушения от концесионера “Юлен” АД по договора са ски зона Банско в Пирин.

Това е поредно потвърждение след извършени няколко проверки от различни прокуратури и институции. Открити са грешки в концесионния договор и препоръчват да бъдат оправени.

Така Главна прокуратура показа, че работи обективно и не клекна на зелените, коментират анализатори. В същото време присъдружните медии на измислените зелени – сайтовете на обвиняемия бизнесмен Иво Прокопиев – Дневник, Капитал и в обкръжението им Медиапул и Клуб З излязаха със заглавия, че “Юлен” АД незаконно е разширил концесията си в Пирин.

Така започна поредната тяхна манипулация, защото зелените и присъдружните им сайтове от години съботират развитието на зимния туризъм у нас заради своите политически и финансови интереси.

Истаната е, че прокуратурата отправя предложение към Министерския съвет да предприеме незабавни действия за изменение и допълнение на концесионния договор от 21.12.2001 г. с “Юлен” АД”.

По този начин прокуратурата стигна до извода на Междуведомствената работна група (МРГ) още от 2015 година по време на втория премиерски мандат на Бойко Борисов лично по негово нареждане.

Основната задача на работната група бе да провери спазва ли се концесионният договор. След повече от година работа, през 2016-а тя излезе с категоричното заключение, че няма никакви нарушения на “Юлен” АД.

Всички съоръжения в ски зоната са законни, имат издадени удостоверения за ползване от компетентните органи и е спазено екологичното законодателство.

И за да се изпълнят новите законови изисквания трябва задължителна промяна в концесионния договор. От Върховната административна прокуратура съобщиха още, че за последните 14 години са постъпили 18 сигнала за нарушения в ски зона “Банско” от страна на “Юлен” АД, но всички са отхвърлени заради липса на доказателства.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

2 comments

  • Давайте по-често такива шамари, че се самозабравиха в последните години и имат нужда от вкарване в пътя.

  • Докога ще оставяме зелените да си правят каквото искат и да ни се подиграват?!

Вашият коментар