Официално! УЕФА отряза ЦСКА за две години от Лига Европа (СНИМКА) – Спорт

Главните новини

УЕФА официално отсвири ЦСКА и ги изрита от евротурнирите за 2 години. Въпреки хилядите врътки, които „червените“ направиха с БФС, за да играят в „А“ група, удариха на камък с европейската федерация. Шефовете на УЕФА изпратиха писмо, с което съобщават, че няма да дадат лиценз на ЦСКА за участие в Европа, предаде Sporta.bg.

Ето писмото на УЕФА:

УЕФА реши да отхвърли искането за изключение, отправено от Българския футболен съюз (БФС) във връзка с допустимостта на ПФК ЦСКА-София да участва в състезанията си.

Това решение е взето в съответствие с член 12, параграфи 2 и 3 (Определяне на кандидата за лиценз и правило от три години) на Управителния орган на УЕФА за клубните лицензи и финансовите правила за честна игра (CL & FFP).   Българската футболна асоциация (БФС), чрез своя президент Борислав Михайлов, подаде заявление за изключение от УЕФА на 12 май 2017 г. и полага всички усилия да сътрудничи и да убеди организацията, че това искане е основателно.

Въпреки това, след внимателна преценка, УЕФА стигна до заключението, че ПФК ЦСКА-София, след промените в правната си структура през юни 2016 г., е в противоречие с член 12 от CL & FFP и „тригодишното правило“.  

В резултат на това ПФК ЦСКА-София може да не кандидатства за лиценз на УЕФА за клубни състезания на УЕФА за следващите два сезона (2017/18 и 2018/19).

Официално! УЕФА отряза ЦСКА за две години от Лига Европа (СНИМКА)

При така създалата се сутиация, решението на УЕФА означава, че Левски се класира директно в Лига Европа, а четвъртият в класирането на Първа лига ще приеме Верея в бараж на 4 юни за последната квота за турнира.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар