Още една лъжа рухна: Бойко тайно е изтеглил молбата за Еврозоната! Жертва я, за да спаси банки на близки олигарси

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Бойко Борисов тайно е прекратил кандидатурата на България за Еврозоната.

Това става ясно от съобщение на ЕЦБ в отговор на питане на бившия министър Христо Иванов.

Изтеглили се молбата за членство в Европейския банков съюз, който е задължително условия, преди влизане в „чакалнята“.

Т.е. влизане в „чакалнята“ няма да има.

От централата във Франкфурт на Майн дават и датите. Молбата ни е внесена с фанфари на 18 юли тази година и само месец по-късно – на 30 август 2018 г. безславно е оттеглена.

Според ЕЦБ за повод била цитирана нужда от хармонизация с българското законодателство. 40 дни по-късно нито един закон не се е чуло да е ремонтиран и хармонизиран от ударно работещото мнозинство в родния парламент.

Което ясно подсказва, че някой няма интерес България да влезе в Европейския банков съюз, въпреки разпалените декларации в негова полза и на премиера, и на финансовия министър Горанов, които се представят пред обществото за големи поддръжници на еврото.

Проблемът, който някои съзират с влизането в Европейския банков съюз е, че поради недоверие в надзора на БНБ и на българската държава изобщо, се искат нови стрес тестове за финансовите институции у нас.

Това е рисково за силно съмнителни и близки до властта банки като ПИБ и Инвестбанк. Може да не минат тестовете, което да изисква реки от пари за рекапитализация от собствениците им. Банките няма да фалират, но спасяването им ще струва доста пари.

Затова и Банковият съюз се жертва. А без него няма Еврозона…

източник

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Още една лъжа рухна: Бойко тайно е изтеглил молбата за Еврозоната! Жертва я, за да спаси банки на близки олигарси

Вашият коментар