Павлова: 2016 е годината на Северна България, 70% от парите отиват там

България, Общество, Политика

liliana_pavlova2016 е годината на Северна България, защото около 70% от средствата са насочени със специален фокус към пътищата там. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на пресконференция във връзка с отчета за извършените ремонти през строителния сезон, предаде Фокус.

По думите й основен фокус са били пътищата в Северозападна България. Министър Павлова акцентира върху ремонтите по направлението от Видин до Враца, където изцяло са ремонтирани 30 км, както и град Димово,в област Разград и населените места около него. Министър Павлова направи отчет за изпълненото в цялата страна и обясни, че ремонтите по републиканските пътища продължават и в момента. По думите й ще се възполазват там където времето позволява да продължат дейностите, свързани с ремонтите на пътната мрежа. „В рамките на тази година са извършени ремонти по цялата републиканска пътна мрежа на над 650 км с целенасочено, целево финансиране от държавния бюждет“, заяви министър Павлова. По думите й извършените ремонти са по всички видове пътища, автомагистрали, а отделно от това са ремонтите на мостове, виадукти и съоръжения. „Инвестирали сме 400 млн. лв. приблизително за ремонти на пътища от всякакъв клас, както и за ремонти, на тунели, съоръжения и виадукти“, коментира министър Павлова. Тя уточни, че над 15 са ремонтираните малки мостови съоръжения. По думите й продължават ремонтите на големите тунели, мостове и виадукти. Министър Павлова посочи, че ремонтите на „Витиня“ и „Ечемишка“ ще продължат и следващата година, а всички останали ще приключат до края на 2016 г. От 1 ноември въвеждаме зимната готовност, допълни Павлова във връзка с готовността и предприетите мерки от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) за зимното поддържане на републиканските пътища. По думите й всички фирми към 1 ноември ще трябва да въведат в готовност своята техника. Министър Павлова поясни, че от АПИ са провели необходимите координационни срещи. „Имаме сключени договори за абсолютно всички области“, каза министър Павлова. По думите й е необходимо 3887 машини да бъдат налични за зимното почистване.

„Към момента тези машини се преоборудват“, каза министър Павлова и уточни, че срокът за това е до 1 ноември. Министър Лиляна Павлова обясни, че се очаква през първите десет дни на ноември времето да се влоши.

Източник: Actualno.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар