ПАК ИЗЛЪГА! Далавери Симеонов отказа да се самоубива заради парк „Пирин“

България, Валери Симеонов
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правителството е подготвило всички документи за обжалване на решението на тричленния състав на Върховния административен съд (ВАС), с което беше отменена промяната на плана на управление на национален парк „Пирин“.

„Предайте на зелените, че всичко, което не трябва, според тях, да бъде направено, е направено. Всичко, което не трябва да бъде направено, е направено.

Малшанс е да видите как ме ядат рибите и раците под бургаския мост“, коментира пред „Сега“ вицепремиерът Валери Симеонов.

Миналата седмица той обяви, че ако следващата инстанция на ВАС потвърди решението на тричленния състав, ще отиде на бургаския мост, ще си закачи релса на врата и ще скочи.

Проверка на вестника в деловодството на ВАС показа, че до ранния следобяд днес все още не са внесени документите за обжалване на решението на първата инстанция. Крайният срок е петък.

Тричленният състав на ВАС отмени решението на кабинета от края на миналата година, когато бяха одобрени промени в действащия план за управление на парк „Пирин“. Поправките бяха подкрепени без екооценка и отвориха възможност за сеч и строителство в границите на защитените територии на парка. Последваха масови протести на природозащитници и искания за оставката на министъра на екологията Нено Димов.

Междувременно темата ескалира в ново напрежение в редиците на Обединените патриоти, след като лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обвини Валери Симеонов в лобизъм в полза на концесионера на ски-пистата в Банско.

„Много добре си спомням операцията по спасяването на редник Цеко, когато в навечерието на Нова година Симеонов изнуди правителството – или пада правителството, или се приема концесията за Банско. В резултат правителството я прие“, каза тогава той.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар