Пациент буйства в болница в Русе – България

Главните новини

Пореден случай на агресия срещу спешните лекари, този път в Русе. Афектиран мъж счупил стъкло на вратата на спешното отделение в болница „Канев“ след разправия с медиците. Скандалът се е разразил през изминалата нощ, съобщава Нова телевизия.

Младият мъж е бил приет в спешното със скъсано сухожилие. Лекарите решили да го оперират на следващият ден. Тогава без видима причина пациентът станал агресивен и започнал да обижда медиците. На своя риск решил да напусне болницата и след като излязъл от спешното отделение с ритник счупил стъклото на входната врата. За щастие няма пострадали.

25-годишният младеж видимо бил употребил алкохол, казаха от болницата. Случаят се разследва от полицията в Русе. От там обаче още не са събрали данни, за да кажат дали става дума за хулиганска проява или само за повреждане на чужда собственост – в случая счупено стъкло.

„Пак искам да поставя въпроса за защитата на медицинските екипи. Искам да уверя хората, че към всеки случай се отнасяме с необходимата отговорност както подобава на нашата професия и че ние също страдаме, дори повече от гражданите, от неуредиците в системата”, заяви д-р Юрий Йовков-началник спешно отделение УМБАЛ „Канев“.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар