Погнуса от самозабравата! Забравихте какво е морал, какво е човечност, погубвате държава ни

Без категория

От няколко дни следя развитието на протеста на майките с деца, увредени от нашата система.

Система, произведена от некадърници и егоисти.

Тъй като и аз вече имам син с увреждане, и то не малко, у мен се породи погнуса, отврат и омраза към всичките ни политици и тъй нареченият ни елит…

Онзи ден, когато шефът на ” Подкрепа” – не желая да му изричам и името, пълен боклук – изрази се, че майките трябва да прибират децата си и да се засрамят.

Ми, ще се помоля и на неговите отрочета да им се роди такова дете, но да са с парите на тези родители, които в повечето моменти са само майките, защото бащите на тези деца след разбирането, че в къщи ще имат инвалид, си вдигат крушите. За такива бащи на времето е имало само едно правило – обесване.

Нашите политици, особено финансовият ни министър, каза, че това щяло да струва на държавата един милиард. На коя държава бе, г-н Горанов, на коя държава ви питам аз?

И да се върнем малко назад тази година – та вие раздадохте милиони на някои, от които ви е страх, раздавате пари за щяло и не щяло, а не желаете да давете пари на хора, които са в нужда, но те са трето, даже не трето качество хора.

Вие се самозабравихте, господа политици и местен елит от работодатели, съюзи и какви ли не още…

Загинаха 15 живота от вашата алчност и пак няма да има виновни (б.р. – за загиналите от взрива в завод „Миджур“ се оказа, че няма виновни). Как ще има, като тези заводи са раздадени на некадърници от вашите кръгове и фирми?

Плюя ви върху изказванията; изтипосвате се по една или друга телевизия да покажете загрижеността си, ама коя загриженост – за това да не се започва разследване.

Погнуса, отврат и омраза изпитва народът към вас. Забравихте какво е морал, какво е човечност, погубвате държава ни в надпреварата си да изглеждате елитни.

Поразрових се насам-натам – и по времето на Тато тези заводи не са гърмели, напротив, работело се е под контрол и е имало производство.

И другото, за което се поразрових – тези деца със своите майки, които са пред лицето ви, са ходили в годината по два пъти на балнолечение и някои от тях се са възстановявали.

Сега ще го кажа ей така, чистосърдечно, и не се притеснявам да го кажа: майната ви…

Нури Джурин

Eurochicago.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар