Полицейски ескорти за първолаците в няколко училища (СНИМКИ) – България

Главните новини

За трети пореден път първокласници бяха съпроводени до класните си стаи от представители на полицията. Това е жест, с който искаме за пореден път да покажем, че безопасността на децата и в училище, и на пътя, трябва да е приоритет за всички, каза началникът на „Пътна полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“ комисар Бойко Рановски, който бе гост на тържеството в столичното 119 Средно училище „Акад. М. Арнаудов“. Там малчуганите, освен  от своите учители, бяха придружени и от шестима инспектори от ГД“Национална полиция“ и СДВР,  Етиен Леви, Искрен Пецов, Прея, Михаела Филева и Ники Станоев.

„На този ден родителите трябва да се замислят за поведението си, примера, който дават и дали полагат достатъчно усилия за опазването на живота и здравето на своите деца. Традиционно на този ден „Пътна полиция“ започва националната кампания „Децата тръгват на училище“, която цели да се пази живота на децата на пътя. Това е и причината днес да застанем пред вас с известни лица – певци и артисти, за да покажем още веднъж, че само обединени, можем да постигнем една по-голяма сигурност на пътя“, каза комисар Рановски.

Началникът на „Пътна полиция“ обяви пред медиите, че на 21 септември България ще се включи в инициативата на TISPOL Европейски ден без загинали на пътя. Мотото за нашата страна е „Спаси животи!“. „Нека всеки допринесе за да няма жертви на пътя“, каза комисар Рановски. Той посочи, че от днес до 21 септември ще има различни инициативи, чиято цел е да се обърне внимание на водачите да са по-внимателни на пътя. В края на официалната част, присъствалите на тържеството, имаха възможността да оставят своето послание, за да станат пътищата по-безопасни.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар