ПОРЕДНАТА жертва на бойковото „здравеопазване“: Родилка почина в болница в Бургас!

Без категория

36-годишна родилка е починала след раждане в бургаската МБАЛ „Бургасмед“, а близките й искат да разберат истината.

Сестрата на починалата Виктория Кунчева – Татяна Кунчева-Ташкова сподели в социалните мрежи за трагедията.

„На 1 май сестра ми Виктория Кунчева постъпи в родилното на „Бургасмед“ в жк „Меден Рудник“ да роди бебенцето си чрез секцио.

Роди здраво бебе, но тя почина. Сутринта постъпи в 8.30 ч. И чак към 11 ч. д-р Николова излезе и ни каза че се е родило момиченце – 50 см и 3420 грама. И след това каза мъжът й да влезе да помогне да я преместят на друго легло. И после казаха, че трудно я събудили.

После казаха, че е починала. И се покриха като мишки и после след няколко часа ни пуснаха. Показа ни трупа на сестра ми и ни обясняват как трудно я събуждат и трудно дишала и как част от плацента става на тромб и запушва клапи на сърцето и отива в мозъка. И дават бебенцето майка ми да го подържи…. за какво си говорим”, написа Татяна.

По думите й, 36-годишната Виктория е била абсолютно здрава, забременяла е без проблем, а бременността й е протекла нормално. „Понеже бе на 36 години имало риск нормално да роди. А рискът дойде с операцията….“, допълва сестрата.
От пресцентъра на МБАЛ „Бургасмед” са заявии пред сайта „Бургас Инфо“, че по случая вече е образувано досъдебно производство и цялата документация е предадена на прокуратурата в морския град.

„Нашето здравно заведение оказва пълно съдействие на разследващите. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Най-вероятно се касае за настъпило тежко усложнение след раждане. В момента се изчакват пато-хистологичните резултати, за да покажат каква е причината за смъртта на родилката. Всичко е предадено на прокуратурата и оказваме пълно съдействие”, допълват от лечебното заведение.

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар