ПОТРЕС! Готвят референдум за премахване пенсиите на родителите на емигриралите.

България

Въпросът с пенсиите на родителите на емигриралите ще се реши на референдум.

Това обяви вицепремиерът Валери Симеонов в сутрешния блок на ЕнТиВИ.

Според него, темата е много популистка, но не търпи отлагане.

„Знам, че ще ме оплюят, но истината е тази. 2 милиона млади хора, избягали в чужбина, не внасят нищо в бюджета, а ние плащаме пенсии на родителите им. Тези пенсии се плащат от „глупавите“ българи, решили да останат тук. За мен това е несправедливо, и нека избирателите си кажат мнението…“ – обяви Симеонов.

Очевидно, ако от пенсионната система се изключат родителите на емигриралите, пенсиите на останалите ще се повишат доста.

Според Симеонов – поне двойно, ако не и повече.

„Пенсионната система това са данъци на децата, с които плащаме на родителите им. Като детето ти е в Германия, нека то да си ти плаща, защо ще взимаш от детето на друг, останало тук?“ – добави той.

„В крайна сметка, парите не са на държавата, те са на данъкоплатците. Нека те да решат. Ако волята им е да остане както сега, ще остане. Но ако искат нещо друго, имат право да си кажат мнението“ – обясни вицепремиерът.

Ако не направи подобен референдум, най-вероятно мнозинството ще подкрепи Симеонов, защото емигрантите повечето изобщо не гласуват, а местните ще предпочетат родителите им да взимат повече пенсия.

4udoslav
Източник: https://write.as/4udoslav/gotviat-referendum-za-premakhvane-pensiite-na-roditelite-na-emigriralite

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

5 comments

  • А бе Вие г-н Симионов нормален ли сте???Вижте по добре предложете референдум да раздаде те по малко утрова и ликвидират всички пенсионери на които обещахте минимум 300 пенсия!!! Искрено Ви благодаря за това Ваше решение!!! Вие сте просто уникален политик който мисли за и така бедния пенсионер който е единствен във целия ЕС който е обречен на колбас за което си е дал младините!! ШАПКИ ДОЛУ ЗА ВАС!!! РЕСПЕКТ!!! НО ИСКАМ ДА ВИ КАЖА ЧЕ ВАШАТА ШИЯ НЕ Е ОТ ТРУШИЯ!!!!

  • А бе Вие г-н Симионов нормален ли сте???Вижте по добре предложете референдум да раздаде те по трова и ликвидират всички пенсионери на които обещахте минимум 300 пенсия!!! Искрено Ви благодаря за това Ваше решение!!! Вие сте просто уникален политик който мисли за и така бедния пенсионер който е единствен във целия ЕС който е обречен на колбас за което си е дал младините!! ШАПКИ ДОЛУ ЗА ВАС!!! РЕСПЕКТ!!! НО ИСКАМ ДА ВИ КАЖА ЧЕ ВАШАТА ШИЯ НЕ Е ОТ ТРУШИЯ!!!!

  • Ще има съдене на България и плащане на много повече пари. Всеки лишен от пенсия по тази причина ще осъди лесно България в международен съд. Ще излезе много скъпо на държавата. Иначе изходът от този референдум е ясен.

  • Голям майтап щеше да е, АКО не беше шизофренична глупост. Родителите са ЗАРАБОТИЛИ ВЕЧЕ тези пенсии. Сега децата им заработват собствените. Вземете на децата пенсиите. Освен това. Голяма част от децата са отишли в чужбина без разрешението и дори без знанието на родителите. А какво ще стане с тези деца, които с години по една или друга причина нямат дори и контакт с родителите. Тези родители защо ще останат без пенсии? Откога дете е длъжно да издържа родител? А тези останали без пенсия и доход пенсионери нали ще отидат да искат социални помощи. Там кого ще отрежете , пенсиите на децата на починалите ли? Изедници!!!

  • Как ще процедирате с родител пенсионер, който има напр. 2 или 3 деца, а само едно е в чужбина? Ами тези, които са емигрирали в чужбина, но работят за български компании? Тези и още много въпроси показват колко абсурдно е това. Мисля, че чак с това ще нагазите лука. А знаете ли на колко “ знатни личности” с високи пенсии-бивши управници, децата живеят в чужбина? И техните ли пенсии ще вземете или за тях ще измислите вратички? КАК НЕ ВИ Е СРАМ?

Вашият коментар