ПОТРЕС! Прокуратурата позволи две фирми до Пеевски да гушнат 12 млн. лв. от КТБ с фалшиви документи

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Този път Прокуратурата надмина себе си в демонстрацията колко недосегаеми са всички по верига, която свързва Делян Пеевски, фирми с които той реализира интересите си, синдиците на КТБ и разпределението на парите и активите на фалираната Корпоративна търговска банка.

През февруари институцията, която ръководи Сотир Цацаров беше сезирана за скандално фалшифициране на документи, чрез които едни хора от две фирми, приближени до Пеевски, ще приберат над 12 милиона лева, ощетявайки държавни предприятия и вложителите в КТБ.

Сметката за разпределение между кредиторите на „Корпоративна търговска банка“ АД е в основата на подаденият от НПО „Ние, Гражданите“ сигнал за скандалното фалшифициране на документи.

За случая единствено Фрог нюз публикува материали изнесени в публичното пространство от засегнатите и подали сигнала.
Вижте: Аполо инженеринг“ и ”Ардастрой” са част от схемата за грабежа на КТБ
Вижте: Фалшифицирани ли са договори от синдиците на КТБ?
Прокуратурата в лицето на прокурор Емилия Варадинова изненадващо е прекратила проверката (обърнете специално внимание!) защото, не е получила нито от синдиците на КТБ, нито от собствениците на двете фирми – Ардастрой и Аполо инженеринг оригиналните договори, за които се твърди, че са фалшифицирани. Няма документ, няма проверка.
Просто и ясно.
От постановлението на Прокурор Варадинова, с което Фрогнюз разполага, става ясно, че са викани да дадат обяснения представители на „Ние, гражданите“, бивши администратори на КТБ, които са представили заверена пред нотариус декларация, че не са подписвали такива документи, синдиците и накрая и представители на двете компании.
Две фирми – Аполо Инженеринг и Ардастрой, мистериозно се преместват от синдиците на КТБ от 4-ти на 1-ви ред, а основанието което синдиците на банкта приемат са договори за особен залог, за които пред нотариус, разследващ полицай, в президенството и прокуратурата е потвърдено, че са изфабрикувани.
Въпреки това прокуратурата явно не поставя под съмнение съществуването и действителността на тези абсурдни договори.
Забележително е, че двата договора за особен залог са сключени в съботни и неработни дни!
Датите са 05 април 2014 г. и 07 юни 2014 г. Явно „саставителите“ толкова са бързали, че дори не са отчели тази „малка“, но фрапираща подробност.
С излизането на информацията за това, че се очаква Прукатурата да провери двете фирми, последваха редица публикации за връзките им с депутата от ДПС Делян Пеевски.
В края на 2017 г. сградата на Полиграфията от Делян Пеевски стана собственост на иракчанина с български паспорт Муханнед Ал-Нуаими, който е известен оръжеен търговец и собственика на Аполо инженеринг.
Сделката е за за 25 млн. евро.
Другата фирма Ардастрой е базирана в бастиона на ДПС Кърдажали.
Прокурор Емилия Варадинова имаше широко тиражирана изява в публичното пространство през април 2017 година, когато група прокурори „щурмуваха“ сградата на НЕК с обяснението, че ще преглеждат документи. Групата, която пристига с бус пред НЕК беше предвождана именно от Варадинова.
При излизането си от сградата 8 часа по-късно прокурорите съобщиха, че са иззети 19 договора за адвокатски услуги с четири различни фирми.
Тази акция следва да покаже, че работата с документи и тяхната провека е достатъчно добре овладяна от прокуратурата.
В случая с Аполо инженеринг и Ардастрой обаче това не е така. Т. е за едни може, а за други-не.
Публикуваме дословно факсемиле от постановлението на прокурор Варадинова, от което може да видите на какво основание е прекратена проверката на случая и въз основа на което ще бъде удовлетворен иск за 12 милиона.

Източник: Фрог нюз

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар