Пощаджийка прибира спестявания и пенсии на цяло село – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Пощаджийка мами цяло село от години. Потърпевшите от ямболското село Зимница се оплакват пред Нова телевизия, че в резултат на действия на служителката спестяванията им липсват. Други твърдят, че системно от пенсиите им са теглени пари. Жената не е задържана, но е уволнена и предстои да се сдобие с обвинение, предаде „Дарик“.

Жителите на селото твърдят че от години пенсиите и спестяванията им се крадат пари. Те разбират едва след като служителката изчезва от селото.

Баба Мария е на 75 години и тръгва по пътя на парите си. Преди месец разбира, че е измамена. Пари няма в нито една сметка, а спестовната й книжка се оказва фалшива. Споделя, че не се е усъмнила, а книжката била доверена на служителката в продължение на 6 години. През май обвинената е уволнена от пощата. Никой от селото не знае къде е и какво се е случило с парите им.

От банката потвърдиха пред Нова ТВ, че служителката е присвоила суми от спестовни влогове чрез фалшиви документи. Неофициално открадната сума е около 400 – 500 хил. лв., а официално прокуратурата засега знае за 10 пъти по-малко. Потърпевшите подават десетки жалби. Синът на пощенската служителка определи твърденията като слухове.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар