По-сигурна доставка на ток в 9 столични района – Бизнес

Главните новини

От Електроразпределителното дружество за София и Югозападна България – ЧЕЗ, смениха кабел 110 kV в София „Енос“. Така се повишава сигурността на електрозахранването на 9 столични района, съобщиха от дружеството, предаде БНТ.

Районите са Триадица, Красно село, Средец, Лозенец, Красна поляна, Възраждане, Илинден, Младост и Искър. С подменения кабел се засилва сигурността на доставката на електричество, което включва както домакинства, така и държавни институции, болници, производствени и офис сгради, трамвайната и тролейбусната мрежа на градския транспорт.

3,2 млн. лева е инвестицията, при която бе сменен стар маслен кабел с 3 километра и 930 метра нов сух кабел 110 киловолта.

От дружеството очакват с тази подмяна да намалеят авариите, както и евентуалните аварии да бъдат отстранявани по-бързо. Това е най-мащабният им проект за 2017 г.

За 2018 г. от дружеството планират подмяната на още един кабел 110 kV в София, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

„39 хиляди клиенти в 45 столични квартала ще разчитат на по-качествено и сигурно електрозахранване в навечерието Коледните и Новогодишните празници. Благодаря на всички служители, които спомогнаха за успешната реализация на проекта“, допълни Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

От ЧЕЗ уверяват, че за 12-те години от стъпването си на българския пазар, дружеството е подменило една трета от съоръженията и загубите по мрежата са намалели наполовина.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар