Президентът на Ювентус заплашен с 2,5 години извън футбола – Европейски футбол

Спорт

Сериозни наказания за Ювентус поиска прокуратурата в Италия във връзка с разследването на клуба за нерегламентирани контакти със свързани с организираната престъпност ултраси.

Скандалът започна през март, като президентът на Ювентус Андреа Аниели след разследваните трима клубни ръководители. Според обвиненията те са давали абонаментни карти и билети за мачове на крайни хулигани, които в противен случай заплашвали да прекъсват мачове и да носят тежки глоби за торинския гранд. Самият Аниели отрече обвиненията, но обеща, че клубът ще съдейства на прокуратурата.

Явно в обвинението от FIGC са намерили достатъчно доказателства за вина на Аниели, защото поискаха отстраняването му за 2,5 години от футбола, персонална глоба от 50 000 евро, финансова санция от 300 000 евро за клуба и наказание от два мача без публика. Решението се очаква след две седмици.

„Ще се борим за пълно оправдаване. Важното е да извадим аргументи срещу прокурора. Не мога да правя прогнози какво ще реши съдът“, коментира адвокатът на Аниели Франко Копи.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар