Причините, заради които Головкин ще победи Канело – Бойни спортове

Спорт

Видяхме мегасблъсъка Антъни Джошуа – Владимир Кличко и останахме доволни за доста време напред. Видяхме Андре Уорд срещу Сергей Ковальов и останахме доволни. Видяхме дори демонстративния двубой, който обедини феновете на бойните спортове между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър и изненадващо останахме доволни.

Сега предстои мегадуелът, който ще ни остави доволни десетилетия напред – Канело Алварес срещу Генади Головкин. Sportal.bg представя няколкото обективни причини, според които единият ще победи другия, като сега е ред на казахстанския хищник. Вижте тук защо Канело ще победи Головкин.

Головкин ще победи, защото е несравнимо по-опитен

Канело има 51 мача в професионалния бокс на 26-годишна възраст, а 35-годишният Головкин е със „само“ 37. Само че казахстанецът има 350 срещи при аматьорите и това е несравнимо по-голям опит по отношение на подготовка, ритъм, рутина и психологическа нагласа. Колко от тези мачове са изглеждали на Головкин като най-важните в кариерата му? Такъв е и този сега, само че той вече е изпитвал тези усещания и знае как да живее с тях, знае как да ги направи свое предимство на ринга. А и никога не е бил нокаутиран, нито пък пращан в нокдаун.

Генади Головкин и Канело Алварес застанаха лице в лице в Лас Вегас 

Головкин ще победи, защото е обсебен от титли и рекорди

Към момента казахстанецът е само на два успешни мача от изравняване на рекорда на Бърнард Хопкинс в пердиода 2005 – 2015 година от 20 поредни защити на световната титла в средна категория.

Головкин ще победи, заради силата на ударите си

Силата на Головкин е безспорна, защото той нокаутира съперниците си с крошета, прави удари, попадения в тялото и дори по-странни крошета с размах над главата. В спаринг той дори е успявал да повали съперник от лека-тежка категория, и то с удар в тялото. Със сигурност превъзхожда Канело по отношение на силата, а и е нокаутирал 33 от 37 съперници.

Генади Головкин и Канело Алварес застанаха лице в лице в Лас Вегас 

Головкин ще победи, защото е господар на ринга

Головкин е цар в една от категориите, които се взимат предвид от съдиите при присъждане на точки по време на рунд. Той е експерт в движението с крака, защото не просто постоянно “гони” опонентите си, а скъсява дистанцията помежду им и им пресича пътя, за да ги притиска в ъгъла или във въжетата. В движението с краката той е по-добър от Алварес, но и двамата по принцип са с различни стилове на битка. Точно защото Канело е добър на контраатака, а Головкин обича да атакува и да се движи, този дуел е толкова вълнуващ.

Головкин ще победи, защото е по-опитен в категорията

Повече по тази тема може да видите тук!

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар