Причините, заради които Канело ще победи Головкин – Бойни спортове

Спорт

Видяхме мегасблъсъка Антъни Джошуа – Владимир Кличко и останахме доволни за доста време напред. Видяхме Андре Уорд срещу Сергей Ковальов и останахме доволни. Видяхме дори демонстративния двубой, който обедини феновете на бойните спортове между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър и изненадващо останахме доволни.

Сега предстои мегадуелът, който ще ни остави доволни десетилетия напред – Канело Алварес срещу Генади Головкин. Sportal.bg представя няколкото обективни причини, според които единият ще победи другия, като започваме с мексиканската суперзвезда и „златна кокошка“ на бокса в днешно време. Вижте тук причините Головкин да победи.

Канело ще победи, защото е срещал по-сериозни съперници

Тук вероятно и най-големите фенове на Генади Головкин ще кимнат, защото мексиканецът има успехи над знакови фигури като Шейн Мозли, Остин Траут, Ерисланди Лара, Мигел Кото, Амир Кан и Хулио Сесар Чавес-младши. Единственото му поражение е от Флойд Мейуедър, но тогава Канело бе само на 22 години и още не бе готов да покори света.

Канело ще победи, защото изглеждаше по-добре в последния си мач

Генади Головкин и Канело Алварес застанаха лице в лице в Лас Вегас 
В бокса има нещо като неписано правило, че всеки боец е толкова добър, колкото е бил в последния си мач. Ако сравняваме последните двубои на двамата, то Канело печели в това отношение. Все пак, мексиканецът надделя категорично над съперник с по-сериозно тегло, докато Головкин се задоволи с противоречиво съдийско решение срещу Даниел Джейкъбс. Да, може би Джейкъбс като цяло е по-солиден боксьор от Чавес-младши, но маниерът на двете победи дава предимство на Канело, дори то да е само психологическо.

Канело ще победи заради бързината на ръцете си

Не че Головкин няма бързи ръце или пък се оставя изложен за атаки, когато прави офанзивните си комбинации. Не, Головкин не е бавен в изпълнението на ударите си, просто Канело изпъква повече в това отношение, защото и в течение на кариерата му именно това го е олицетворявало като боец. Каквото и да му липсва по отношение на движението на краката, Канело компенсира с убийствената скорост на атаките си, както и с прецизността на контра ударите.

Канело ще победи заради контраатаката си

Генади Головкин и Канело Алварес застанаха лице в лице в Лас Вегас 
Мексиканецът е най-добър именно в това – да те прикани да го атакуваш, дори да го притиснеш до въжетата, за да те контраатакува и да те накара да съжаляваш, че си опитал. Точно това е най-силното му оръжие, защото той не обича да гони някого по ринга, а се чувства комфортно, когато трябва да се защитава, да накара противника да пропуска с ударите си и да използва търпението, бързината и точността си, за да нанесе тежки поражения по главата и тялото. А Головкин е офанзивен боец и обикновено притиска противника в ъгъла, за да го обработва, само че точно в такова положение Канело най-често демонстрира голямата си класа.

Канело ще победи заради по-добрата си защита

Головкин рядко е бил подтикван да се защитава в кариерата си, защото обикновено не счита атаките на противника за сериозна опасност. Канело е доста по-деен в този компонент, защото се старае да накара опонента си да пропуска ударите и да контраатакува, а казахстанецът на моменти нарочно поема крошета, за да покаже, че не може да бъде наранен. А и по презумция, когато си офанзивен боец, защитата ти е компрометирана, особено срещу акуратен контраатакуващ боксьор като Канело.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар