Продължават проблемите с полетите на „Бритиш Еъруейз“ – Свят

Главните новини

„Бритиш Еъруейз“ се надява днес да възобнови повечето полети, след като всички излитания на компанията от лондонските летища „Хийтроу“ и „Гетуик“ бяха анулирани вчера. Причина за създалия се хаос беше срив в компютърните системи, но от авиокомпанията отричат да става въпрос за кибератака.

„На този етап се стремим да поддържаме почти нормален график на полетите от „Гетуик“ и повечето от тези в „Хийтроу“, се казва в изявление. Оттам съветват пътниците да не ходят до летищата, ако предварително не са потвърдили резервациите си. Великобритания все още се възстановява след мащабната кибератака, покосила близо 150 страни по света и увредила системите на редица фирми и институции. „Ние вярваме, че основната причина е проблем с електрозахранването“, заяви изпълнителният директор на „Бритиш Еъруейз“ Алекс Круз, предаде БГНЕС.

Той добави и че ИТ-екипите работят неуморно, за да решат ситуацията. Круз отбеляза, че клиентите, които решат да не пътуват, ще получат пълно обезщетение за отменените полети. Авиокомпанията претърпяла неотдавна други технически проблеми, което доведе до сериозни закъснения на пътниците през юли и септември миналата година.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар