Прокуратурата нахлу в „Софиямед“, търси внезапно заболели перачи на пари – България

Главните новини

Шестима души от ръководството на „Агромах“ изведнъж са се разболели, след като са им повдигнати обвинения. Сред тях е и бившият шеф на строителната фирма Методи Бачев. Всички те се намират в болница „Софиямед“, съобщи говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова, цитирана от бТВ. 

Със съдействието на главния секретар на МВР е извършена проверка на територията на болницата, за да се установи дали наистина рязко се е влошило здравословното състояние или е налице поредното демонстративно бягане от правосъдие, посочи тя.

Вчера и днес шестимата е трябвало официално да бъдат обвинени за различни данъчни престъпления и пране на пари. Нито един от тях обаче не се е явил в прокуратурата.

Прокуратурата нахлу в БТВ

По думите на Арнаудова обвиненията за трима от тях са за участие в организирана престъпна група, създадена с цел извършване на данъчни престъпления.

„Имаме обвинения за извършване на конкретни „вторични“ данъчни престъпления от управителите на фирмите „Агромах Транса“ и „Агромах Ролда“, както и обвинение за данъчно престъпление на управителя и представляващия „Пътища Пловдив груп”. Имаме и обвинения на Методи Бачев за пране на пари“, изтъкна говорителят на главния прокурор.

Според Арнаудова разследването е на финала и всички съвсем скоро ще бъдат предадени на съд.

От „Софиямед“ обявиха, че оказват пълно съдействие на Специализираната прокуратура, която е направила проверка. Според съобщението на лечебното заведение пациентите са постъпили при тях след пътен инцидент. Те са настанени за лечение и в момента лежат в Клиниката по хирургия.

Също така е имало запитване за пациент, на когото е направена урологична операция и е изписан от болницата на 23 май.

На Специализирана прокуратура е предадена цялата изискана документация и информация относно здравословното състояние на лицата, казаха от болницата.

Разследването в „Агромах“ започна през март миналата година с обиски в офиси на фирмата в цялата страна и с обвинения за източване на ДДС чрез схеми с кухи фирми.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар