Пулев отново се изправя срещу Кличко

Главните новини

Бившият световен шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко може отново да се изправи на ринга срещу най-добрия българин Кубрат Пулев, съобщават украинските медии. 41-годишният украинец има 64 победи (53 с нокаут) и 5 загуби в кариерата си. Той все още не е взел решение дали ще иска реванш с 27-годишния британец Антъни Джошуа, който има 19 победи в своята кариера, всичките с нокаут, информира World Boxing News.

Промоутърът на британец Еди Хърн търси най-подходящото място за реванш, но самият Кличко възнамерява да изчака решението на IBF (Международната боксова федерация) във връзка задължителната защита на Джошуа срещу Кубрат Пулев, който има 25 победи (13 с нокаут) и 1 загуба в актива си до момента.

Както е известно, Matchroom Boxing изпрати официално искане до IBF, с което моли организацията да направи изключение и да разреши реванш на Джошуа срещу Кличко, без да лиши британеца от титлата. Молбата на Джошуа ще бъде разгледана по-време на провеждащата се конференция на IBF тази седмица. Ако отговорът е отрицателен и Джошуа откаже мач с Кубрат Пулев, то британецът може да загуби пояса на IBF. Така Кличко може да се окаже претендент за световната титла в битка с Пулев, когото победи с нокаут през ноември 2014 година. Това е причината украинецът засега да си мълчи за реванш с Джошуа, докато IBF даде официален отговор на британеца, предаде Sporta.bg.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар