ПУТИН, ПРИБЕРИ СИ МЪГЛАТА!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Както каза Ники Василковски, мръсният въздух започва да се разчиства….Протестът е за дигане на мъглата и разчистване на мръсния въздух.“ Новини по Нова, т.н. Боги. Аз видях и плакатите –

МРЪСЕН ВЪЗДУХ – ОСТАВКА!

ВЪН МРЪСНИЯ ВЪЗДУХ ОТ СОФИЯ!

ОРЕШАРСКИ, ТИ СИ ГАД!

ПУТИН, ПРИБЕРИ СИ МЪГЛАТА!

НИКОГА ВЕЧЕ МЪГЛА – 100 ГОДИНИ СТИГАТ!

Протестиращите ще носят сешоари и малки вентилаторчета, символично. И по едно чувалче с еко-брикети, които ще разпръснат из улиците и ще изиграят танцът на чистия въздух, придружен със заклинания. Борим се за град без мъгла! Чувала съм, че по подобен начин протестират бедуините срещу пясъка в пустинята и евенките, когато стане -54.

А пък една женка, архитекторка, ходи из Графа с Бтв да си фали гранитните триъгълни работи. Много били хубави. Гранитни. Впрочем, надгробната плоча на семейния ни гроб е с точно такава ниска, триъгълна призма, но от мрамор. Не лъжа, честна дума.

– Ама може някой да ритне това – вика репортерът Стоян – и да се спъне.

– Е, то може във всичко да се спънем … – вика в отговор архитекторката.

Ми можем, то по тротоарите на София какво ли няма – кучешки работи, дупки, коли, кал, хартийки, фасове, просяци… и всички тия работи много древни, седят по 2-3 години непокътнати. А калта е направо библейска. Само дето тротоари няма.

Анушка вече беше разляла олиото…

Цвъцко е щастлив и спокоен тия дни – паднаха типичните софийски мъгли, та не се налага да мисли за новини, които да преборят новините за мизерията, цените, горивата, Банови, Иванчева, за нужникците в арестите, за майки, скапани болници, протести. А и тия гранитните работи по Графа… Дет се вика – по Коледа стават чудеса, може и той малко да си почине.

Виктория Тинтерова

Колаж: Тони Патето

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар