Путин реши, ще се кандидатира за нов мандат – Свят

Главните новини

Руският президент Владимир Путин обяви, че има намерение да се кандидатира на предстоящите президентски избори през 2018 г. „Ще издигна кандидатурата си за длъжността президент на Руската федерация“, заяви той по време на среща с работници в автомобилния завод ГАЗ в Нижни Новгород. По-рано днес, на друго събитие в столицата Москва държавният глава направи най-силния си намек досега, че ще участва в следващите президентски избори, но се въздържа от директното обявяване на кандидатурата си, предаде БГНЕС.

По време на връчването на отличията „Доброволец на годината“, попитан какви са бъдещите му планове, държавният глава отговори: „Винаги съм с вас“. Въпреки това той беше много предпазлив при отговора на въпроса дали ще се кандидатира за вота догодина. „Това винаги е много отговорно решение за всеки човек, тъй като мотивът за него трябва да е само желанието за подобряване живота на хората“, отговори президентът, който е във властта вече почти 18 години. Той допълни също, че „това може да бъде постигнато само с доверието и подкрепата на хората“.

При тези думи той се обърна към присъстващите с въпроса „Вярвате и подкрепяте ли ме?“, на който тълпата отговори групово „Да!“. „Решението ще бъде взето и обявено в близкото бъдеще“, допълни по-рано днес той.

Владимир Путин е избран за първи път на поста президент през 2000-та година, а през 2004 г. е преизбран. От 2008 г. до 2012 г. той заема длъжността министър-председател на Руската федерация, след което отново е избран на поста държавен глава. През последните месеци Путин многократно беше питан дали има намерение да се кандидатира отново на поста, но досега той отказваше да даде категоричен отговор. Следващите президентски избори в Русия ще се състоят на 18 март 2018 г., а предизборната кампания трябва да започне по-късно този месец.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар