Първи граждански дебат за българското председателство – България

Главните новини

Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС започна поредица от обществени обсъждания на проекта на Програмата на Република България за Председателството на Съвета на ЕС (1 януари – 30 юни 2018 г.).

Днес ще се проведе първият граждански дебат под мотото „101 дни до София – столица на Европа”, в София. Публичната дискусия ще бъде открита от министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, съобщиха от ведомството й.

Очаква се участниците в дискусията да дадат мнения, коментари, идеи и предложения по трите основни приоритета на председателството: Европа на консенсуса, Европа на конкурентоспособността и Европа на кохезията. Водещи на отделните панели ще бъдат: президентът на Атлантическия клуб в България д-р Соломон Паси, председателят на Европейския институт за стратегии и анализи Илия Лингорски, евродепутатът Андрей Новаков.

Обсъжданията на Програмата Българското председателство ще продължат през следващите два месеца. Коментарите и предложенията ще бъдат обобщени през ноември, а окончателният вариант на Програмата за Българското председателство ще бъде внесен в Министерския съвет в средата на декември, след като бъде направен преглед и на постигнатото по отделните теми в рамките на Естонското председателство.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар