Радев: Време е за нови избори и ново служебно правителство, за да се пооправят малко нещата.

Румен Радев

Митьо Очите е в криминалните хроники от години, а това няма как да стане без чадър от властта. Същите тези, които са сключили договорите в митницата, кой ги е назначил?

Прави се внушение, че служебното правителство сключва договора (за охрана на митниците, бел. ред.), a на практика назначените от ГЕРБ чиновници в митниците, които служебното правителство остави непокътнати – проф. Герджиков не е пипал нито един от тях – те лично подписват договора.

Свързаната с Очите Аркус всъщност не охранява митниците и пристанището в Бургас

Така президентът Румен Радев коментира твърденията, че фирмата на общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев „Аркус сигурност Бургас“ е взела обществена поръчка в мандата на служебното правителство, което президентът назначи.

„Тече една паралелна кампания, която по най-нагъл начин се опитва да пришие Митьо Очите на служебното правителство“, коментира във Варна президентът, който участва в празника на Военноморските сили, съобщава bTV.

Той отбеляза, че за да бъде подписано някакво споразумение, има процедури и срокове, за които е необходимо време, което по думите му също показва, че договорите с Димитър Желязков са планирани и подписвани от чиновници, назначени от втория кабинет „Борисов“.

Държавният глава намекна за предсрочни избори и за назначаване от него на ново служебно правителство.

„Надигна се вой, че служебното правителство освобождава високопоставени чиновници в някои ведомства, а сега излиза, че единственият грях на този кабинет е, че е оставил всички останали. Изводът е ясен – следващия път всички вън“, посочи държавният глава.

„Вече провериха отчетите в Сметната палата. Такова име – Бенчо Бенчев, не фигурира в моята кампания. Нито го познавам, нито съм бил на гости у тях“, каза още президентът.

Offnews

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар