Радев в Полша: Санкциите срещу Русия трябва да паднат, вредят на бизнеса – Свят

Главните новини

Радев в Полша: Санкциите срещу Русия трябва да паднат, вредят на бизнеса

Президентство на Република България

Президентът Румен Радев иска европейските санкции срещу Русия да отпаднат. Според държавния глава трябва да се търсят дипломатически решения, за да не се навреди на бизнеса. Това каза днес той по време на посещението си в Полша след срещата си с президента на страната Анджей Дуда, предаде Нова ТВ.

По темата за кризата в Каталуния Радев обяви, че за да се разреши тя, трябва да се овладее национализмът в Европа. По отношение на Шенген полският президент е категоричен, че подкрепя приемането на България.

„България е изпълнила всички изисквания. Подкрепяме политиката на вашата страна по бъдещето на Западните Балкани. Смятаме, че вратата на Европейския съюз трябва да остане отворена. За идеята Европа на две скорости – едни страни са в зоната на Шенген, едни са в Еврозоната. Ние си сътрудничим и сме равни членове на ЕС. Ако тези принципи бъдат разрушени, това ще бъде край на Общността”, категоричен бе Дуда.

„Не е справедливо България да не бъде в Шенген. Няма как да охраняваме границите без пълен достъп до системата. Това не са само наши граници, а на целия ЕС, така че трябва да се помага на страните от първата линия”, заяви от своя страна Радев.

Двамата държавни глави обсъдиха и възможностите за икономически сътрудничество и създаването на нови инфраструктурни връзки между България и Полша.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар