Радев отвърна на нападките на ГЕРБ: За правителството явно е непосилна задача да спазва закона

България, ГЕРБ, Румен Радев

Президентът Румен Радев отвърна на обвиненията, че търси конфронтация и война с изпълнителната власт с отказа си да подпише указа за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов, за да може последният да стане на министър.

“Изобщо не става въпрос за война между институциите. Тук става въпрос за спазване на закона”, обяви Радев, цитиран от пресслужбата си.

По-рано днес премиерът Бойко Борисов обяви, че самият Младен Маринов е искал да напусне поста си и заради това е смятал, че подписването на указа е формално и не са нужни мотиви.

“Законът не се коментира, а се спазва. Изглежда за правителството е непосилна задачата да спазят закона и това не е първият случай. Елементарно е и е много лесно, стига да се изпълни това, което повеляват нормативните документи”, допълни президентът Радев, който втори ден е в Румъния за продължаващата среща на високо равнище от инициативата “Три морета”.

подписан държавният глава заяви, че стига да се изпълни това, което повеляват нормативните документи той винаги е открит и готов за конструктивни решения.

“Елементарно е, трябва да се изпълни писмена съгласувателна процедура, която се дължи по закон”, изтъкна Радев.

Той коментира и изказването на лидера на парламентарната група Цветан Цветанов, че е изпаднал в изолация по външните въпроси.

“Дай Боже всекиму такава изолация. А когато хора разбират от всичко и успяват да коментират всичко – от недвижима собственост до външна политика, виждате резултатът какъв е”, каза Румен Радев.

Канал 3

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар