Разочарованият Кими: Второто място не значи нищо – Формула 1

Спорт

Кими Райконен, който стартира от полпозишън в днешното състезание за Гран При на Монако, но изгуби от съотборника си Себастиан Фетел и в крайна сметка финишира четвърти, заяви видимо разочарован, че за него това второ място не е от голямо значение.

Финландецът водеше уверено в първия стинт, но след питстоповете изпадна зад Фетел. След надпреварата Кими обясни: „Не знам как се чувствам. Очевидно нещата не се подредиха много добре за мен. Като изключим това…нямам много какво да кажа. Все пак си е второ място, но от моя гледна точка не значи кой знае какво. Не се чувствам адски добре, но понякога стават такива неща“.

На въпроса какво мисли за стратегията на Ферари и дали според него е била в полза на Фетел, Кими отговори: „Извикаха ме, влязох. Това е. Явно са имали причини да го направят, не мога да отговарям вместо тях. Ако реша, мога да вляза за гуми и сам, но ние сме отбор, и ако не вярваш на решенията на тима, нещата ще станат много сложни. Днес като отбор искахме да сме на първо и второ място, направихме го, но от моя гледна точка можех да постигна повече. Още не съм видял цялостната картина. Знам само, че съм втори. Ферари получи резултата, който искаше. Докато не се съберем и не разгледаме данните заедно, няма да мога да кажа нищо“.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар