Ранното завръщане на Роси в MotoGP не е заради класирането – Моторни спортове

Спорт

Пилотът на Yamaha Валентино Роси потвърди още веднъж, че надеждите му за десетата титла този сезон са минимални и не това е мотивацията му да се завърне в действие много по-рано от очакваното след като счупи крака си на 31 август.

Въпреки че тимът му определи заместник за тазседмичния уикенд в Испания, Роси издържа медицинските тестове и премина през две тестови сесии на пистата „Мизано“. Днес ще бъде 22-рият ден след инцидента, който претърпя Доктора, като ориентировъчното време за възстановяване се оценява между 30 и 40 дни.

„Не става въпрос за шампионата. Всички възможности са отворени, особено за първите трима пилоти. Аз просто искам колкото може по-бързо да вляза във форма и смятам, че това е най-добрият начин. Искам да бъда тук, страдах доста, докато гледах състезанието на „Мизано“ по телевизора“, сподели Роси.

Валентино допълни, че все още не е в състояние да прецени възможностите си и не си поставя никакви цели за неделната Гран При на Арагон. Има вероятност той и да пропусне състезанието, ако не се чувства уверен след днешните тренировки на „Арагон“, като тогава той ще бъде заменен от Михаел ван дер Марк – пилот от Световния Супербайк шампионат.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар