Роси ще трябва да премине медицински тестове преди състезанието на „Муджело“ – Моторни спортове

Спорт

Преди началото на уикенда на „Муджело“ деветкратният световен шампион Валентино Роси ще трябва да се подложи на медицински тест, за да докаже, че е в достатъчно добро състояние да се състезава.

Макар участието на Доктора да не изглежда особено застрашено, той ще трябва да премине медицински преглед на пистата, за да може и специалистите да потвърдят, че здравето му не е застрашено.

След травмата, която получи преди няколко дни, Роси се възстановяваше добре и без усложнения. Тя дойде след инцидент с кросов мотор, станал в Италия. Първоначално Валентино се чувствал добре, но след това решил все пак да отиде до болницата в Римини за преглед. Там е бил диагностициран с леки травми на гърба и корема.

Роси остана в болницата за една нощ и след още няколко изследвания, стана ясно, че има чернодробни и бъбречни лезии, но без допълнителни усложнения.

След като бе изписан от болницата, 38-годишният италианец прекара няколко дни в абсолютна почивка в дома си в Тавулия. Дали е била достатъчна и ще може ли Роси да кара този уикенд в Гран При на Италия, предстои да разберем.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар