Румен Радев заминава на работно посещение в САЩ – България

Главните новини

От 18 до 24 септември президентът Румен Радев ще бъде на работно посещение в САЩ, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Той ще представи България в рамките на 72-ата сесия на Общото събрание на ООН.

Президентстово представи и предварителната програма на Държавния глава.

На 18 септември Радев ще участва в годишния форум „Отдаване на почит към героите на световната кампания срещу екстремизма и нетолерантността“ и ще направи изказване. Ще разговаря и с еврейски организации от САЩ.

На 19 септември българският президент ще участва в тържественото откриване на Общия дебат на 72-ата сесия на Общото събрание на ООН, след което ще проведе двустранни срещи със свои колеги.

На 20 септември Радев ще направи изказване пред Общото събрание на ООН (около 19 часа българско време).

Българският президент ще участва в Глобалния бизнес форум на Майкъл Блумбърг и ще проведе среща с президента на Световната банка Джим Йон Ким и с други свои колеги.

По-късно през деня Румен Радев ще участва в конференция, посветена на предотвратяването на използването на интернет за терористични цели.

На 21 септември държавният глава ще проведе работна среща с представители на американски компании, организирана от Бизнес съвета за международно разбирателство и ще ги запознае с възможностите за инвестиции в България.

На 22 септември Румен Радев ще се срещне с Генералния секретар на ООН Антониу Гутериш, а по-късно през деня ще посети българската църква в Ню Йорк и ще се срещне с представители на българската общност в сградата на Генералното консулство на България в Ню Йорк.

На 23 и 24 септември държавният глава ще посети Чикаго и ще се срещне с българи. Румен Радев ще разговаря и с младите български професионалисти, работещи във финансовото Сити на града и ще посети едно от българските училища в Чикаго – „Джон Атанасов“.

В делегацията, ръководена от българския държавен глава, е и заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева. Тя ще проведе над 10 двустранни срещи със свои колеги от региона на Азия, Близкия Изток и Северна Африка, Латинска Америка и Европа, съобщиха от пресцентъра на министерството на външните работи.

По време на 72-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН външните министри на страните – членки на Съвета за сигурност на ООН, ще се съберат, за да обсъдят разпространението на оръжията за масово унищожение и най-вече заплахата от страна на Северна Корея, съобщи агенция „Франс прес“. Вчера дипломати в ООН съобщиха, че срещата е предвидена за четвъртък.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар