СБА издига кандидатурата на Жан Тод за втори мандат начело на ФИА – Моторни спортове

Спорт

Съюзът на българските автомобилисти (СБА) е получил покана от президента на Международната автомобилна федерация (ФИА) Жан Тод да бъде един от петте клуба в света, които ще издигнат кандидатурата му за втори мандат начело на престижната организация. Това съобщи след среща с Тод по време на Международния съвет на ФИА по мобилност и туризъм в Токио председателят на българския клуб инж. Емил Панчев.

„Това е чест, която се оказва на СБА за първи път в 60-годишната ни история. С радост ще застанем зад Жан Тод и кампанията му за втори мандат като президент на FIA“, коментира още инж. Панчев.

По време на съвещанието в Токио СБА ще участва още в дискусии, свързани с безопасността на пътя, кампанията „3 500 живота“, ползите за шофьорите от членуването в автомобилни клубове, както и за иновациите в автомобилния свят.

Успоредно с това на 27 септември СБА дава старт и на кампанията #ПаркирайТелефона в България. Инициативата на ФИА ще се проведе в още над 100 държави с насоченост към всички участници в движението – шофьори, пешеходци и велосипедисти. Основната тема на кампанията са рисковете, които използването на мобилни телефони в движение крият – разсеяност и намалена способност за реакции.

В България кампанията ще се проведе в над 30 училища и детски градини, където експерти по пътна безопасност и представители на СБА чрез игри и открити уроци ще дават ценни съвети за безопасно пресичане и возене в автомобил.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар