Секретен доклад за Русия скара ФБР и Тръмп – Свят

Главните новини

Секретен доклад, свързан с Русия, предизвика нов скандал между президента на САЩ Доналд Тръмп и ФБР. За първи път разузнавателното бюро влезе в задочна словесна схватка с господаря на Белия дом заради плановете републиканците да разпространят секретния документ за руската афера, в която замесен американският президент.

Щатското министерство на правосъдието и ФБР са превишили правомощията при разследване на бивш съветник на Тръмп във връзка с руската афера. Това е заключението на доклада, който републиканците настояват да бъде разгласен, предаде БНТ.

Според демократите, докладът не е пълен, а твърденията в него са подвеждащи. Директорът на ФБР Кристофър Рей заяви, че изпитва „сериозно безпокойство“ за съдържанието на доклада. И така за първи път влезе в конфронтация с американския президент. А Рей беше номиниран за поста именно от Доналд Тръмп, след като американският президент уволни предшественика му Джеймс Коми.

Според източници, близки до Белия дом, през последните дни Рей е увещавал Тръмп докладът да остане поверителен. В медиите вече се появиха твърдения, че американският президент е за огласяване на документа. Сега неговата администрация проучва доклада. И до края на седмицата американският президент трябва да реши дали секретното проучване да бъде разгласено публично.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар