Силното представяне на България на Световното по таекуон-до в КНДР продължава – Бойни спортове

Спорт

Българските национали спечелиха седем медала по време на днешните състезанията от Световното първенство за мъже и жени по таекуон-до ITF (неолимпийска версия) в Пхенян (КНДР). Йордан Стаев ликува като шампион в индивидуалната надпревара на „силов тест“, а Николай Петков заслужи златния медал на „спаринг“ в категория над 85 килограма.

Никола Николов спечели среброто в „специална техника“, докато световният шампион от Пловдив 2015 Рами Шау взе бронз в индивидуалната надпревара на „спаринг“ в категория до 78 кг. Албена Ситнилска ще се завърне в България с две бронзови отличия. След като в първия ден на шампионата стана трета на „форма“ – 4 дан, днес тя остана на същата позиция на „спаринг“ при 57 -килограмовите.

При жените отборно България зае третото място, а при мъжете отборно националите загубиха на финал драматично от домакините от КНДР и се окичиха със сребърните медали. До момента България има 9 медала, като утре първенството завършва с последната дисциплина „отборно спаринг“ за мъже. На шампионата в Пхенян участват над 500 състезатели от 67 държави.

Източник: sportal.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар