Силова бригада поръчала шефа на футболните съдии – Спорт

Главните новини

Председателят на националната съдийска комисия към БФС Петър Петров е бил поръчан на силова групировка, информира великотърновското издание „Кореспондент“. Областната дирекция на МВР във Велико Търново е получила сигнал за бригада от София, която целяла да накаже боса на родните рефери. Бившият международен съдия е бил повикан в полицията, за да бъде предупреден и да бъде затегната неговата сигурност. Самият той потвърждава случилото се в телефонен разговор с репортер от изданието.

„Да, така е. Не виждам смисъл да увъртам и отричам. Има такъв оперативен сигнал и бях предупреден да внимавам и да взема мерки за сигурността си. Нямам идея в момента чии интереси може да съм засегнал, но в никакъв случай не е приятно. Като съдия не съм бил бит и плашен. Вярвам, че и сега ще се опазя“, сподели Петър Петров, цитиран от „Спортал“.

„Това, че съм от Велико Търново не влияе на моето самочувствие. Виновен ли съм, че в момента столицата няма алтернатива за този пост. За да бъдеш на подобна позиция, трябва да притежаваш много повече качества от това да си бил добър съдия в миналото. Председателят на съдийската комисия към БФС е знакова фигура. Може да си представите какъв отзвук би имало у нас и по света, ако се стигне до подобна кървава саморазправа. Затова и предпочитам да се даде гласност, отколкото да си мълча, че съм предупреден“, заяви шефът на българските съдии.

Неговата кариера като международен асистент се свързва с мутренските години в родния футбол, когато групировките се борят не само по улиците, а и на зеления килим. Тогава всяка силова бригада си има свой отбор в елита и конфликта на интереси е пренесен в спортните среди. В интервюто си за изданието в началото на годината Петров говори и за участието на силоваците в българския футбол. Той сподели, че не е имал проблеми с футболните босове в миналото.

„Първо трябва да отдадем дължимото на тези хора, които в един тежък период за българската икономика инвестираха средства във вътрешния клубен футбол. По този начин те помогнаха той да се съхрани на професионално ниво. Сигурно очаквате, че аз ще започна да ви разправям колко страшно е било за съдиите. Аз проблем с футболните босове от онова време не съм имал. Ще ви кажа и защо. Това бяха мъже на честта. Те бяха чувствителни, когато ги ощетиш, когато им вземеш нещо умишлено. Тогава и реагираха“, каза Петров.

Според източниците на „Кореспондент“ наказателната акция трябвало да припомни за знаковото нападение над друго емблематично име в съдийските среди от Велико Търново. Това е Антон Гецов, който през август 2002 г. бе пребит, докато прави крос край дома си. На 41 години той бе отказан преждевременно от активната си кариера и дълго време се възстановяваше от травмите и преживяния ужас. Така и не бяха разкрити поръчителите на побоя.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар