Система за 700 000 лв. ще следи харчовете на ведомствата – България

Главните новини

С проект за над 700 000 лв. държавата ще следи и контролира харчовете в администрацията си. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“, предаде Дарик.

Чрез публични регистри за бюджетен и проектен контрол на електронното управление ще се осигури отчетност и прозрачност на процеса на планиране, изпълнение и отчитане на дейностите и разходите на администрациите в областта на електронното управление и информационните и комуникационните технологии.

Срокът за изпълнение на проекта е 18 месеца и крайният му срок е в края на следващата година. Бенефициент е Държавната агенция „Електронно управление“.

„Основната цел на този проект е да се изградят два регистъра, които са за бюджетен и проектен контрол на електронното управление, както и портал за разработване на софтуерни системи“, обясни ръководителят на проекта Стоян Цонев.

Необходимостта от този проект е държавата да придобие способ и средства, с които да може да осигурява ефективен бюджетен контрол.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар