СКАНДАЛНО! Прокуратурата погази закона, за да покрие ГЕРБавия „Ивкони“!

България

Вчера Софийска окръжна прокуратура публикува прес – съобщение във връзка с катастрофата в района на АМ „Тракия“при която бе причинена смъртта на шест лица, а на останалите 17 пътници в автобуса, собственост на „Юнион Ивкони“ – средни телесни повреди.

С това съобщение обаче Софийската окръжна прокуратура ПОГАЗИ ЗАКОНА, след като обяви НА КОГО ЩЕ ПОВДИГА ОБВИНЕНИЕ ПРОКУРОРЪТ, ПРЕДИ ДА Е ПРИКЛЮЧИЛО ДОСЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО!

Всъщност, в така нареченото „прес – съобщение“ на прокуратурата няма новина. Нито е приключило разследването, нито са предявени материалите по делото на обвиняемата жена-шофьор на лекия автомобил, нито тези материали са предявени на нейния адвокат, нито са предявени на близките на убитите 6-има пътници на автобуса на Юнион Ивкони, нито на ранените пътници.

По закон страните по делето могат да поискат събиране на нови доказателства и едва тогава наблюдаващият прокурор трябва да напише обвинителен акт, а след като напише обвинителен акт, едва тогава това може да се съобщи на обществото, за да е ЗАКОНОВО ЯСНО кого посочва прокуратурата като виновен за смъртта на шестимата пътници от автобуса на „Юнион Ивкони“!

По безобразен начин, погазвайки закона, с вчерашното си прибързано прес – съобщение, прокуратурата на практика МАНИПУЛИРА обществото.

Очевадно и нарочно умишлено се внушава на същото това общество, че е виновна само шофьорката на лекия автомобил, а, видите ли, шофьорът на автобуса на „Юнион Ивкони“ не бил виновен.

КАК ТАКА НАБЛЮДАВАЩИЯТ ПРОКУРОР ЗНАЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО КОГО ЩЕ ОБВИНИ, ПРЕДИ ДА Е ПРИКЛЮЧИЛО РАЗСЛЕДВАНЕТО?!

Никакво друго обяснение няма, освен едно – ПРЕДУБЕДЕНОСТ НА ПРОКУРОРА!

Член 198 от НПК категорично гласи, че разгласяването на материали по делото става само с разрешението на наблюдаващия  прокурор. Същият наблюдаващ прокурор може по закон да огласи САМО ГОТОВА ЕКСПЕРТИЗА, НО НЕ И ДА КАЖЕ НА КОГО  ЩЕ ПОВДИГА ОБВИНЕНИЯ!

Абсолютно умишленото действие на прокурора, за което има две обяснения – или е пълен некадърник, или е зависим от поръчка за покриване на „ГЕРБ“ – „Юнион Ивкони“, сега може да доведе до това адвокатът на обвиняемата шофьорка – Николай Кокинов, спокойно да поиска отвод на наблюдаващия прокурор по делото за катастрофата при Вакарел с 6-ма загинали пътници на „Юнион Ивкони“.

ПО-ЗЛОВЕЩИЯТ ВЪПРОС ОБАЧЕ Е!: КОЙ ОТ НАЙ-ВИСОКОТО В ПРОКУРАТУРАТА РАЗРЕШИ ДА ИЗЛЕЗЕ ТОВА ПРЕС-СЪОБЩЕНИЕ В АБСОЛЮТНО НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА?!

И защо излезе точно сега? И защо внушиха на хората, че шофьорът на „Юнион Ивкони“ не е виновен?

КОЙ ОТ НАЙ-ВИСОКОТО В ПРОКУРАТУРАТА УСЪРДНО СЕ ГРИЖИ, ГАЗЕЙКИ ЗАКОНА, ЗА „ГЕРБ“ „ЮНИОН ИВКОНИ“ И ГО ПАЗИ С ПРОКУРОРСКИ ЧАДЪР?!

В тази държава – кочина, в която прокуратурата се е превърнала в държанка на изпълнителната власт, в лицето на ГЕРБ и компания, не само е страшно, а е терор!, когато същата тази прокуратура посочва с пръст кого ще обвини, преди да е приключило разследването!

Да не говорим, че твърде СТРАННА Е ТАЗИ АВТО ЕКСПЕРТИЗА със спукана лява гума на автобуса на „Юнион Ивкони“, категорични са експерти, неугодни обаче за прокуратурата.

Какво ли се е случило по върховете на прокуратурата за да се погази законът с огласяването НА БЪДЕЩО РЕШЕНИЕ НА ПРОКУРОРА ПО НЕПРИКЛЮЧИЛО ДЕЛО?

Случило се е това, че очевадно става дума за ПОРЪЧКА ДА СПАСИМ ОТ ПРАВОСЪДИЕ ПОРЕДНИЯТ СГАЗИЛ ЛУКА ГЕРБ „ЮНАК“ в лицето на „ГЕРБ“ „Юнион Ивкони“.

Случило се е това, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ, че прокуратурата демонстрира пълна зависимост от управляващата изпълнителна власт, което ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ илюстрира, че живеем в ДИКТАТУРА.

В такава нагло демонстрирана зависимост от страна на прокуратурата, законът казва само едно – отвод на прокурора!

Безобразието, сътворено от прокуратурата, доказва само едно – че в тази държава – кочина нищо никога няма да се промени, докато прокуратурата е слугиня и метреса, да не употребим по-циничната дума, на изпълнителната власт и покрива всичките и зулуми, като в същото време играе пиар – циркаджилъци с уж „борба с корупцията“ със „спец“ „акции“, които отсега са ясни, че краят им в съда ще бъдат като на Цветанов сатрапните идиотщини.

Afera.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар