СКАНДАЛ! Прокуратурата умишлено отказва да образува проверка срещу Горанов, въреки законен повод и достатъчно данни за извърешено престъпление

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вчера АФЕРА публикува:

ЗА ПЪРВИ ПЪТ! ИСТИНАТА ЗА АФЕРАТА „ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ“! КАК ВСИЧКИ ПОКРИВАТ ГОРАНОВ! И КАК ПО ПЕРФИДЕН НАЧИН ПРОКУРАТУРАТА ИЗМЪКВА ГОРАНОВ „СУХ“!

Поздравления, Афера! Позволявам си една бележка и едно допълнение:

1. С оглед всички налични материали не само от публикации, предавания и др. под. в медиите, а включително и публично направени признания на самия Владислав Горанов, налице са законен повод и достатъчно данни по смисъла на чл. чл. 207 – 211 от НПК за образуване на досъдебно производство. А не проверка, по време на която се събират само сведения, понеже при тази дейност не могат да се извършват процесуално-следствени действия, включително за събиране на доказателства по НПК, поради което събраните при проверката сведения, каквато е целта й, нямат доказателствена стойност. Така събраните сведения биха могли да служат евентуално единствено като обосновка за наличие на достатъчно данни за образуване на досъдебно производство.

Извършването на проверка не е нищо друго, освен отказ на прокуратурата за образуване на досъдебно производство, въпреки наличието на законен повод и достатъчно данни за извършено престъпление.

Т. нар. проверки се извършват въз основа на ИНСТРУКЦИЯ № И-208/11.02.2014 г. на ПРБ и № Із-191/10.02.2014 г. и МВР, публикувана на ведомствения сайт на Прокуратурата на Република България, с § 1 от която е отменена предишна ИНСТРУКЦИЯ изх. № 89/10.03.2011 г. на ПРБ, Із-673/16.03.2011 г. на МВР, издадени от Главния прокурор на Р България и министъра на вътрешните работи, за провеждане на предварителни проверки, които не са нормативни актове. По повод оспорване на тази от 2014 г. във Върховния административен съд, VІІ отд. е образувано и висящо адм. д. № 5252/2018 г., съдебно заседание по което е проведено на 08.10.2018 г., на което е даден ход по същество и е обявено за решаване.

2. При образуване на досъдебно производство, прилагане на чл. чл. 62, 68, 69, 72 от НПК.

адвокат Костадинов

Бележка на АФЕРА:

Министърът на финансите Владислав Горанов е викан няколко пъти на разпит във Върховна касационна прокуратура във връзка с разследването на казуса с апартамента му. Това обяви самият той пред Нова телевизия.“

Владислав Горанов сам казва, че няколко пъти е разпитван във ВКП. По закон досъдебното производство се счита за образувано с извършване на първите следствени действия. Извикването на разпит като свидетел на Владислав Горанов, като акт, може да се използва от прокуратурата за образуване на досъдебно производство. Тя обаче услужливо не го прави  и прехвърля топката на ККОНПИ да извършва „проверка“. Точно за да избяга от образуването на досъдебно производство.

След като е разпитван от ВКП и то няколко пъти, защо прокуратурата не е образувала досъдебно производство?!

Чл.212 ал.2 от НПК казва, че досъдебното производство се счита за образувано със съставяне на протокол за първото действие на разследването, включително и разпит на свидетели.

След ПОЗОРНОТО покриване на престъплението със смъртта на детето на министър Ивайло Московски, сега прокуратурата ОТНОВО ПОКРИВА престъпление, извършено от министър Владислав Горанов.

Afera.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар