Скандал! Симеонов уволни шефката на ДНСК през главата на Нанков и Борисов (СНИМКА) – България

Главните новини

Шефът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) Милка Гечева е освободена от поста си в сряда. Това съобщи вицепремиерът Валери Симеонов в профила си във Фейсбук.

От принципала на ДНСК – Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), обаче заявиха за bTV, че не знаят Гечева да е отстранявана от поста. От Правителствената пресслужба също отговориха, че „начело на ДНСК няма рокади“.

Ето какво написа Симеонов във Фейсбук:

Макар със закъснение, в това управление нещата се случват. Преди два месеца и половина поисках освобождаването на Милка Гечева от длъжността началник на Дирекция за национален строителен контрол поради сериозни съмнения за покриване на незаконните плажни дискотеки на мутрите на плажа „Слънчев бряг – юг“.

„Заведението „Какао“, „Кубанита“, The One, както и любимото ми „Бедрум“ са построени в разрез с нормативните уредби за преместваеми обекти и се простират на декари площ върху дюните. Това обаче не попречи на Гечева да отговори на моя сигнал за нарушения с констатацията, че няма нарушения. Тези, както и други констатации на ДНСК и регионалните им поделения по морето, ме мотивираха да поискам оставката ѝ.

От вчера госпожата е освободена. Вярвам, че следващият началник на ДНСК ще се съобразява единствено със закона и няма да угодничи на закононарушителите, независимо с кои на властта са свързани те„.

Скандал! Симеонов уволни шефката на ДНСК през главата на Нанков и Борисов (СНИМКА)

Тази публикация обаче по-късно беше изтрита.

Гечева беше назначена начело на ДНСК през 2010 г., когато регионален министър беше Росен Плевнелиев. Тя наследи Иван Симидчиев, подал оставка след скандала с незаконните строежи край язовир „Ивайловград“.

Три години по-късно – при управлението на кабинета „Орешарски“, Гечева беше уволнена. Регионалният министър в два кабинета „Борисов“ – Лиляна Павлова, тогава посочи, че става въпрос за политическо уволнение, тъй като Гечева е „отличен специалист, експерт и управленец“.

През 2014 г. Гечева беше възстановена от тогавашното служебно правителство.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар