След плащане на огромен откуп: Освободиха отвлечения Адриан Златков – България

Главните новини

Отвлечения преди повече от седмица Адриан Златков е бил освободен срещу откуп, платен от семейството му. Похитителите са го оставили на пътя на около 20 км преди Панчарево. „Всички сме много щастливи и много благодарни. Не е упражнено насилие. Платен е откуп“, съобщи пред журналисти бащата на похитения младеж Тони Златков, но отказа всякакви подробности около откупа и преговорите с опхитителите.

Бизнесменът, който е собственик на една от големите автокъщи в София, не каза каква сума е платил за сина си, за да бъде пуснат от похитителите му. „Само мога да кажа, че за нашето семейство тази сума наистина е доста сериозна“, посочи той.

„Аз лично водих преговорите“, заяви Златков и уточни, че похитителите са се свързали с него още на втория ден след изчезването на сина му.

„На SMS се е водила комуникацията, но другите неща са детайли, които нямам право да давам“, поясни той. По думите му хората, които са отвлекли сина му, са водили „толерантна комуникация“, доколкото можела да се нарече така.

Бизнесменът каза още, че преговорите с похитителите са продължили една седмица и Адриан е освободен след плащането на откупа. По думите му похитителите са оставили младежа „някъде в дефилето в посока Самоков“ и той се е прибрал на автостоп до дома си.

„Ние го взехме от бензиностанция на кв. „Горубляне“. Той ни се обади от телефона на хората. Не са го тормозили. Добре са се отнасяли, което колкото и да е странно – трябва да благодаря и за това, включително“, коментира Златков. 

След плащане на огромен откуп: Освободиха отвлечения Адриан ЗлатковБТВ

Бизнесменът е убеден, че отвличането на сина му „по никакъв начин не може да е свързано с бизнеса му“. „Бизнесът ми е изключително чист, прозрачен и толерантен“, заяви той. И допълни, че Адриан не е имал врагове или проблеми.

Той бе категоричен, че всички обичат Адриан. бащата не може да намери каквато и да е друга причина за похищението, „освен варианта за организирана група“. „Моят начин на живот и този на семейството ми е почтен. Нямам представа защо се случи това. Предполагам, че просто целта на тези хора е пари“, каза още той.

Тони Златков каза още, че не е ясно как е станало самото отвличане, защото Адриан е бил много дезориентиран и няма представа. Според него му върху сина му не е упражнявано насилие.

„Не сме водили изчерпателен разговор с него по простата причина, че е много изтощен и решихме, че не е правилно. По-добре да си почине“, обясни бащата на въпрос на журналисти. И допълни, че още присохол не е работил със сина му.

„Всеки човек би се страхувал, няма човек на земята, който да преживее този кошмар и шок и да не се страхува“, призна бизнесменът. И допълни, че преди отвличането къщата му никога не е била охранявана, но след това вече е назначил охранителиа. „Най-важното е, че Адриан е жив и здрав“, заключи Златков.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Вашият коментар